H IKEA θα χρησιμοποιεί πλέον βιοδιασπώμενο υλικό στις συσκευασίες της

0

H IKEA προσπαθεί διαρκώς να εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες της και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα των καιρών. Την ώρα λοιπόν που κοιτάζει προς το μέλλον και κάνει κάποιες εντυπωσιακές παραδοχές, αποφάσισε να αλλάξει και τις συσκευασίες της, επιλέγοντας πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. 

Πολύ σύντομα λοιπόν ο κολοσσός της επίπλωσης, θα αφήσει την «κακόφημη» πολυστερίνη για ένα βιοδιασπώμενο υλικό που προέρχεται από τα μανιτάρια. Το προηγούμενο υλικό είναι ένα υποπροϊόν του πετρελαίου που χρειάζεται χιλιάδες χρόνια για να διασπαστεί, ενώ το καινούργιο μπορεί να απορροφηθεί από τον κήπο σας μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Η ΙΚΕΑ συνεργάστηκε με την Αμερικάνικη εταιρεία Ecovative που λανσάρει το Mushroom Packaging, ένα project που ξεκίνησε το 2006 και πλέον έχει ολοκληρωθεί σαν ιδέα. Πριν από λίγα χρόνια ο Γάλλος υπουργός περιβάλλοντος είχε ανακοινώσει πως οι άνθρωποι πετάνε περισσότερα από 14 εκατομμύρια τόνους πολυστερίνης το χρόνο. Με αυτό το ποσοστό έχει υπολογιστεί πως το 99% των πουλιών του πλανήτη μας θα έχει πλαστικό στο στομάχι τους μέχρι το έτος 2050!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.