10 tips για να κρύψετε έξυπνα στο σπίτι όλα όσα δεν θέλετε να φαίνονται

0
Μπορεί η μόδα της διακόσμησης τελευταία να προτάσσει να βάζουμε τα πράγματα μας σε κοινή θέα αλλά συνήθως αυτό αναφέρεται σε πιάτα, ποτήρια, κουβέρτες και πετσέτες και όχι σε οδοντόβουρτσες, σφουγγάρια, χαρτιά υγείας και κάδους απορριμάτων. Όλα αυτά τα αντιαισθητικά αντικείμενα μπορούν να κρυφτούν με μερικούς έξυπνους και ιδιαίτερους τρόπους.

 

Κάδοι απορριμμάτων και άπλυτων Βάλτε στο μπάνιο σας μια όμορφη συρταριέρα με τρεις σειρές από συρτάρια. Στο πρώτο συρτάρι βάλτε οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σφουγγάρια και χαρτιά υγείας, στο δεύτερο τα καλάθια των άπλυτων και στο τρίτο τις πετσέτες σας. Έτσι θα τα έχετε όλα σε τάξη και δεν θα έχετε τον φόβο πως όποιος μπει στο μπάνιο σας θα δει όλα τα άπλυτά σας σε κοινή θέα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα στενό κάθετο ντουλάπι στο οποίο θα βάζετε τον κάδο απορριμάτων. Στην κουζίνα μπορείτε να κάνετε το ίδιο αδειάζοντας ένα ντουλάπι για να βάλετε μέσα τον κάδο των σκουπιδιών.

Ρούτερ και καλώδια Τα πολλά καλώδια και το router σε κοινή θέα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να «ξενερώσει» η διακόσμησή σας. Μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε όμορφα κουτιά στα οποία θα ανοίξετε τρύπες για να βγαίνουν τα καλώδια και να πηγαίνουν στις πρίζες. Απλά θα πρέπει να ξέρετε πως αν βάλετε το router μέσα σε κουτί υπάρχει πιθανότητα να ζεσταίνεται λίγο περισσότερο και να μην αποδίδει με την ίδια ταχύτητα όπως πριν.

Μια άλλη καλή λύση για το router, σε περίπτωση που δεν πιάνει καλό σήμα μέσα από το κουτί, είναι να το βάλετε μέσα στο εξώφυλλο ενός βιβλίου από το οποίο έχετε αφαιρέσει όλες τις σελίδες, όπως στην εικόνα παρακάτω. Βλέπετε την κεραία του;

Για τα καλώδια που αναγκαστικά πρέπει να φαίνονται μπορείτε να βρείτε έξυπνους τρόπους για να τα κάνετε να δείχνουν πιο όμορφα.

Πλυντήριο και στεγνωτήριο Μπορεί το πλυντήριο να μην είναι εύκολο να κρυφτεί αλλά μπορείτε να το κάνετε πιο ενδιαφέρον οπτικά. Η μια λύση είναι να βάλετε ξύλινες πλάκες γύρω γύρω δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο ντουλάπι. Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα με σχέδια για να το κάνετε στιλιστικά πιο όμορφο.

Χαρτί υγείας και χαρτί κουζίνας Βάζοντας ένα όμορφο ραφάκι πάνω από το χαρτί κουζίνας ή το χαρτί υγείας, μπορείτε εύκολα να κρύψετε τα ρολά εκεί. Φτιάξτε ένα κλειστό ραφάκι και τοποθετήστε στο εσωτερικό το χαρτί. Μπορείτε να διακοσμήσετε το ραφάκι βάζοντας όμορφα κεράκια ή βαζάκια με λουλούδια.

Πόρτες Δεν έχετε αλλάξει ακόμη την εξώπορτά σας ή και τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σας; Υπάρχει λύση και μπορείτε να την υιοθετήσετε πανεύκολα ώστε να τις ανανεώσετε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μπογιά της επιλογής σας και αυτοκόλλητη ταινία. Με αυτά τα δύο πράγματα μπορείτε να ανανεώσετε την πόρτα σας ολοκληρωτικά.

Πρίζες και διακόπτες Αν δεν σας αρέσει το πώς φαίνονται οι διακόπτες στους τοίχους σας μπορείτε να κλέψετε την προσοχή από αυτούς βάζοντας γύρω γύρω μερικά καδράκια. Δείτε στην παρακάτω εικόνα πόσο έξυπνα έχουν τοποθετηθεί τα κάδρα έτσι ώστε να τραβάνε την προσοχή από τον διακόπτη.

Μπολ με τροφές κατοικίδιων Αν δεν σας αρέσει να έχετε στο πάτωμα τα μπολ του σκύλου σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τελευταίο συρτάρι μιας από τις συρταριέρες σας και έτσι να γλιτώσετε από την αντιαισθητικότητα αυτών των μπολ τα οποία συνήθως μπερδεύονται στα πόδια σας. Βάλτε μια συρταριέρα στο χολ ή στο σαλόνι και στο πιο χαμηλό συρτάρι τοποθετήστε ένα μπολ για τροφή και ένα για νερό.

Πόρτα του γκαράζ Οι περισσότερες πόρτες γκαράζ είναι βαμμένες σε ουδέτερες αποχρώσεις και δείχνουν αρκετά βαρετές. Κάντε τη δική σας να ξεχωρίζει βάφοντάς την με μια πιο γλυκιά και έντονη απόχρωση. Οι παλ αποχρώσεις συνήθως ταιριάζουν πολύ στις γκαραζόπορτες.

Φορτιστές Κρύψτε τους φορτιστές σας μέσα σε ένα συρτάρι φτιάχνοντας μια όμορφη κατασκευή ώστε να φορτίζετε τα κινητά και τα τάμπλετ σας χωρίς αυτά να είναι σε κοινή θέα. Βάλτε το πολύπριζο μέσα στο συρτάρι και βγάλτε το καλώδιο από την πίσω μεριά κάνοντας μια μικρή τρύπα.

Όποιο αντικείμενο κι αν υπάρχει στο σπίτι σας μπορείτε να το κρύψετε ή να το καλύψετε χρησιμοποιώντας δημιουργικούς τρόπους που δεν κοστίζουν πολλά. Χρησιμοποιείστε τις ιδέες που σας δώσαμε και εμπλουτίστε τις ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.