20 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από το σπίτι!

0

Μαζεύεις, μαζεύεις, μαζεύεις και ούτε που το καταλαβαίνεις πότε γεμίζουν τα ντουλάπια με άχρηστα πράγματα. Αφού έβγαλες τα καλοκαιρινά και έκρυψες τα χειμερινά είναι ώρα να κάνεις κι ένα καλό ξεκαθάρισμα πετώντας όλη αυτή τη, με το συμπάθειο, σαβούρα που κρύβεται σε διάφορα μέρη. Ξεκινάμε;

Κέτσαπ και μουστάρδα από το fast food
Όλοι το έχουμε κάνει κάποια στιγμή, αλλά δεν τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς! Ποτέ!  Άσε που σίγουρα έχουν λήξει και ούτε που το έχεις καταλάβει.

Μαχαίρια που δεν κόβουν
Και δεν μιλάμε για τα λίγο παλιά που άμα τα ακονίσεις θα κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά. Μιλάμε για κάτι φτηνιάρικα που τα πήρες από κανένα πανηγύρι (σε σετ των 5) και πλέον δεν κόβουν ούτε νερό!

Λαστιχάκια για τα μαλλιά
Είναι αμέτρητα. Αλλά τα περισσότεραο είναι φθαρμένα, ξεχειλωμένα, ένα χάλι και μισό. Πέταμα!

Παλιά βιβλία
Από εγκυκλοπαίδειες από τα ’70s που μυρίζουν παλιατζούρα, μέχρι βιβλία αναφοράς με άχρηστες πληροφορίες που βρίσκεις σήμερα πανεύκολα στο Internet. Μπορείς και να τα δωρίσεις. Πάντα υπάρχει κάποιος που τα χρειάζεται.

Φάρμακα
Αμέτρητα κι αυτά. Έχουν λήξει πριν από δύο και βάλε χρόνια και νομίζεις πως θα σε σώσουν την δύσκολη στιγμή του πόνου.

Μπαχαρικά
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αυτό που έχεις εκεί πλέον δεν είναι πιπέρι αλλά κάτι σε σκόνη και η κανέλα μυρίζει κάτι σε αποσύνθεση.

Σεντόνια
Όλα εκείνα τα παλιά που τα έχεις πλύνει τόσες χιλιάδες φορές που έχουν γίνει πλέον αόρατα!

CD, Βιντεοκασέτες
Είναι κάποια μουσικά CD που σου αρέσουν; Κράτα τα. Εκείνα με τα αρχαία προγράμματα για τον υπολογιστή τι τα κρατάς πες μου; Για τις βιντεοκασέτες φύλαξε μόνο εκείνη την σπάνια που ίσως την μοσχοπουλήσεις σε κάποιον τρελό συλλέκτη.

Σακούλες σούπερ μάρκετ
Μέχρι να τις καταργήσουν τα ελληνικά σούπερ μάρκετ και μέχρι να αποκτήσουμε κι εμείς οικολογική συνείδηση και να πηγαίνουμε με την τσαντούλα μας, αυτές θα γεμίζουν τα ντουλάπια μας! Γρήγορα στην ανακύκλωση!

T-shirts
Όχι τα αγορασμένα, αλλά εκείνα από το promotion. Τσιγάρα, μπύρες, προφυλακτικά, μπαρ, κατάστημα με μπογιές, χασάπικο, τα πάντα διαφημίζονται επάνω σ’ ένα t-shirt και εσύ έχεις γεμάτα τα συρτάρια με αυτά. Χάρισέ τα!

Πετσέτες
Όπως και με τα σεντόνια, είναι ορισμένες που όχι έχουν χάσει το βελούδο τους, αλλά εάν τις σηκώσεις ψηλά στον αέρα βλέπεις απέναντι! Κόψτες και κάντες σφουγγαρόπανα!

Τάπερ
Όλα τα φθαρμένα, ταλαιπωρημένα, χαραγμένα, με στραβά καπάκια ή χωρίς καπάκια. Ειδικά τα τελευταία!

Καλλυντικά
Είναι κάποιες κρέμες σώματος που τις έχεις τόσο καιρό φυλαγμένες που πλέον είναι ότι πρέπει για οικοδομικό υλικό! Κάνε ένα ξεκαθάρισμα γιατί θα βρεις ένα σωρό προϊόντα make up που απλώς πιάνουν χώρο!

Κρεμάστες
Οι συρμάτινες σκουριάζουν και στραβώνουν και δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Όχι βέβαια πως οι πλαστικές πάνε πίσω. Ανακύκλωση!

Μπαταρίες
Τις δοκιμάζεις και τις ξαναδοκιμάζεις στο τηλεκοντρόλ ενώ ξέρεις πως δεν δουλεύουν! Εξήγησέ μου γιατί τις κρατάς πάλι;

Φαγητά στην κατάψυξη
Πάμε στοίχημα πως έχεις τουλάχιστον δύο… άγνωστα πράγματα τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, εδώ και αιώνες στην κατάψυξη που δεν έχεις ιδέα τι είναι. Ή το πετάς, ή το χαρίζεις στον ελληνικό στρατό να ταίσει τους φαντάρους.

Είδη γραφείου
Α, καλά. Εδώ κι αν είναι που επικρατεί χάος. Post it, κι άλλα post it, σκουριασμένοι συνδετήρες, αρχαία σημειωματάρια, δεκάδες μολύβια και στυλοί που δεν γράφουν κλπ. κλπ. Εδώ δεν υπάρχει ελπίδα. Όσες φορές κι αν τα ξεκαθαρίσεις, πάντα επιστρέφουν περισσότερα!

Περιοδικά
Εάν θέλεις να διαβάζεις στον ελεύθερο χρόνο σου για τη μόδα του 2003, χαλάλι σου. Αλλά μην παραπονιέσαι μετά που δεν μπορείς να κλείσεις το ντουλάπι!

Παπούτσια
Όλα εκείνα που σε πονάνε και ξέρεις πως δεν μπορείς να τα φορέσεις. Ναι είναι ωραία, κάποτε αγαπημένα αλλά το «τώρα» λέει πως πρέπει να τα αποχωριστείς!

Ταψιά
Ένα ειδικό ταψί για κέικ φόρμα, ένα άλλο για cupcakes, ένα τεράστιο για πίτες. Θυμήσου τώρα πόσες φορές έφτιαξες τα συγκεκριμένα φαγητά και αποφάσισε εάν αξίζει να κρατάς όλο αυτό το πακέτο!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.