3 σημαντικοί λόγοι για να αερίζεις το σπίτι (τους ήξερες;)

0

Το σπίτι χρειάζεται καθημερινή ανανέωση από την κλεισούρα, γι’αυτό δεν πρέπει να παραμελείς το άνοιγμα των παραθύρων. Υπάρχουν 3 θετικοί λόγοι, για να το πάρεις όσο πιο σοβαρά γίνεται και οι οποίοι σχετίζονται με την υγεία. Και με την υγεία δεν είναι να παίζεις.

Μπορεί να φώναζες κάθε φορά στην μητέρα σου που ερχόταν και άνοιγε το παράθυρο σου χωρίς να θες, αλλά τα παρακάτω θα σου επιβεβαιώσουν πόσο δίκιο είχε.

1. Διώχνει τις μυρωδιές

Δεν είναι κάτι που δεν ήξερες, προφανώς. Το να μυρίζει ωραία το σπίτι συμβάλλει και στην διάθεση σου. Φεύγουν όλες οι κακές οσμές είτε από την μαγειρική, είτε από το τσιγάρο, είτε από την κλεισούρα.

2. Βοηθάει την υγεία

Αν σε ταλαιπωρούν πολλοί πονοκέφαλοι τότε φταίει ότι έχεις περιορίσει το άερισμα στο σπίτι. Λίγο η σκόνη, λίγο τα μικρόβια που μαζεύονται, λίγο η μη ανανέωση του χώρου δεν θέλει και πολύ να συμβεί το κακό.

3. Βοηθάει την σκέψη

Αυτό είναι αποδεδειγμένο σύμφωνα με έρευνα. Τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτή, είναι ότι εκείνοι που ανέπνεαν φρέσκο αέρα, σκέφτονταν καλύτερα σε σχέση με το αντίθετο. Σημαντικό αυτό για φοιτητές και παιδιά στο σχολείο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.