3 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται καθαρό σε μόλις 5’!

0

Είναι πάντα καλό να ζούμε σε ένα καθαρό, τακτοποιημένο σπίτι, αλλά μερικές φορές ζούμε το αρκετά κοινό «σε 30’ θα είναι εδώ οι καλεσμένοι και το σπίτι είναι χάλια». Όλοι το έχουμε βιώσει έστω και μία φορά και, μιας και εκείνη τη στιγμή δεν έχεις 2 ώρες να καθαρίσεις το σπίτι σε βάθος, σου δίνουμε τον τρόπο να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται καθαρό σε μόλις 5’ (άντε 10’)!

Όσα βλέπει η πεθερά

Εκείνη τη στιγμή δεν έχεις χρόνο να καθαρίσεις κάθε δωμάτιο στην εντέλεια. Οι καλεσμένοι σου, λογικά, θα δουν μόνο το σαλόνι και το μπάνιο, άντε και την κουζίνα στη χειρότερη. Σε αυτά τα 2 (άντε 3 αν έχεις χρόνο) δωμάτια θα δώσεις προσοχή, ενώ θα αφήσεις τα υπόλοιπα για μια άλλη μέρα.

Χρησιμοποίησε τη δύναμη της συμμετρίας

Ακόμα κι αν τα 2 δωμάτια είναι γεμάτα πράγματα που πρέπει να αποθηκεύσεις ή να πετάξεις, αν τα βάλεις σε σειρά (και τα ξεσκονίσεις λίγο), τότε θα φαίνονται επιτηδευμένα τοποθετημένα με αυτόν τον τρόπο!

Καθάρισε σημεία κλειδί

Ξεσκόνισε τα 2 δωμάτια, βάλε ένα καθαρό ριχτάρι στον καναπέ κι ένα καθαρό τραπεζομάντηλο στο τραπέζι σου, καθάρισε καλά τις εξωτερικές επιφάνειες του μπάνιου και οι καλεσμένοι σου θα νομίζουν ότι είσαι η υπέρτατη χρυσοχέρα νοικοκυρά (ή νοικοκύρης). Άμα ρίξεις και μια ηλεκτρική σκούπα, δε, θα σε αποθεώσουν!

 Με τις παραπάνω συμβουλές θα καταφέρεις να σώσεις κάθε κατάσταση (ακόμα κι αν οι καλεσμένοι σου είναι 20 βήματα μακριά)!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.