5 λάθη που κάνουμε στην οργάνωση του χώρου μας

0

Όταν έρχεται η ώρα να τακτοποιήσετε κάποια πράγματα στο σπίτι σας πρέπει να είστε έτοιμοι. Μην παίρνετε αποφάσεις την τελευταία στιγμή, μην κάνετε σπασμωδικές κινήσεις, μην κάνετε ξανά τα λάθη που όλοι έχουμε κάνει όταν πρέπει να βάλουμε μία τάξη στο σπίτι μας. 5 από αυτά είναι πολύ κλασικά και επαναλαμβάνονται διαρκώς.

Μην ξεκινήσετε τίποτα εάν δεν έχετε πρώτα ένα πλάνο
Μη φτιάξετε για παράδειγμα μία ντουλάπα εάν προηγουμένως δεν ξέρετε που θα πάνε ακριβώς τα πράγματα. Μη τα μεταφέρετε άδικα αριστέρα και δεξιά. Ξεκαθαρίστε από την αρχή τι θα πάει που και τι θέλετε να πετύχετε συνολικά.

Σκεφτείτε μπροστά
Πετάξαμε πράγματα και αδειάσαμε κάπως το ντουλάπι. Μήπως όμως αυτός ο χώρος που ελευθερώθηκε δεν πρόκειται να σας φτάσει με τον ρυθμό που έχετε συνηθίσει να μαζεύετε διάφορα; Πρέπει να κάνετε ένα καλύτερο κοντρόλ και να βάλετε την πρόληψη στο παιχνίδι.

Μην αγοράζετε κουτιά αποθήκευσης εάν δεν ξέρετε τι θα τα κάνετε
Ναι, είναι μεγάλο και χωράει πολλά πράγματα. Θα σας λύσει τα χέρια και θα κρύψει πολλά που δεν θέλατε να βλέπετε συνέχεια μπροστά σας. Εάν όμως δεν έχετε υπολογίσει που ακριβώς θα πάει αυτό το κουτί έχετε πρόβλημα. Εάν δεν έχετε μετρήσει κιόλας διαστάσεις, ακόμα μεγαλύτερο.

Να έχετε αποφασίσει από πριν που θα δώσετε τα πράγματα που δεν χρειάζεστε
Την έχουμε πατήσει. Καθαρίσαμε μία τεράστια ντουλάπα και ξεσκαρτάραμε αρκετά. Δεν είχαμε ιδέα όμως πόσο καιρός θα περνούσε μέχρι να φύγουν από τη μέση αφού ελάχιστα πράγματα κατέληξαν τελικά εκεί που σκεφτήκαμε να τα μοιράσουμε. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να γνωρίζετε από πριν. Και μία «συνολική» λύση όπως κάποιος οργανισμός ή ομάδα είναι η καλύτερη λύση.

Πείτε στον σύντροφό σας να σεβαστεί τον κόπο σας
Δεν είναι κακό να είναι ο άλλος λίγο ακατάστατος. Ο καθένας με τις χάρες του. Ωστόσο δεν πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να δημιουργήσει ξανά ένα χάος εκεί που εσείς βάλατε τάξη. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν την καλή οργάνωση.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.