5 πράγματα που δεν γνώριζες ότι μπορείς να κάνεις με τη μαγειρική σόδα!

0

Σίγουρα κάπου στην κουζίνα σας θα σας έχει ξεμείνει κάποιο «ξεχασμένο» κουτάκι ή φακελάκι με μαγειρική σόδα. Αυτό το πολύ βασικό συστατικό της κουζίνας μας, μπορεί να μοιάζει παραμελημένο, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι θα εκπλαγείτε με το πόσα διαφορετικά πράγματα μπορείτε να κάνετε με αυτό (ασχέτως εάν σας φαίνεται τόσο ασήμαντο)… Έτσι λοιπόν, με την μαγειρική σόδα μπορείτε:   

Nα γυαλίσετε τα «θαμπά» ασημικά

Εάν έχετε αντικείμενα από ασήμι, τα οποία είτε έχουν οξειδωθεί, είτε είναι θαμπά από το πέρασμα του χρόνου, τότε με τη χρήση μαγειρική σόδας (και με τη βοήθεια λίγου ξυδιού, βραστού νερού, αλατιού και αλουμινόχαρτου), μπορείτε να τα κάνετε να λάμψουν ξανά.

Να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές από το πλυντήριο πιάτων σας

Σε περίπτωση που το πλυντήριο σας βγάζει μία εσανς… «μούχλας«, τότε ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με νερό στο δοχείο που ρίχνετε το απορρυπαντικό, και θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές σε χρόνο… dt!

Να απομακρύνετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τα πλαστικά τάπερ

Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί ότι οι μυρωδιές δύσκολα φεύγουν από κάποιο πλαστικό τάπερ, για αυτό σας προτείνουμε να αναμείξετε σόδα με ζεστό νερό σε μία μεγάλη λεκάνη και να αφήσετε τα τάπερ σας εκεί για περίπου 30 λεπτά. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, οι δυσάρεστες μυρωδιές θα αποτελούν παρελθόν.

Να κάνετε την ταπετσαρία ή τα χαλιά σας να μυρίζουν… άνοιξη!

Εάν θέλετε να «φρεσκάρετε» τα χαλιά σας και να απομακρύνετε τις οσμές, υπάρχει ένα καλό κόλπο. Στην αρχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τα χαλιά και στη συνέχεια να τα πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα (μπορείτε να την αφήσετε στο χαλί και για ένα ολόκληρο βράδυ). Το τελευταίο στάδιο είναι να καθαρίσετε την μαγειρική σόδα από το χαλί σας, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σας σκούπα.

Να σβήσετε μικρές εστίες φωτιάς στην κουζίνα σας

Μπορεί να συμβεί πολύ σπάνια, αλλά εάν στην κουζίνα σας ξεσπάει μία μικρή εστία φωτιάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να την σβήσετε (όταν θερμανθεί προκαλείται χημική ένωση που απελευθερώνει διοξείδιο του άνθρακα και νερό). Προσοχή όμως μιλάμε για μικρές εστίες, καθώς εάν έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιο πιο οξυμένο πρόβλημα φωτιάς, τότε η μαγειρική σόδα μάλλον δεν θα σας βοηθήσει…

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.