5 συμβουλές για να μυρίζει φρεσκάδα το σπίτι σου συνέχεια!

0

Το σπίτι θέλει φροντίδα, περιποίηση, καθάρισμα και γενικά όσο πιο καθαρό είναι και όσο πιο όμορφα μυρίζει, τόσο καλύτερα θα νιώθεις κι εσύ. Γι’αυτό προσπάθησε ανά δύο ημέρες να καθαρίζεις έστω και επιφανειακά τα έπιπλα απ’την σκόνη -τώρα που ανοίγεις τα παράθυρα για ώρα, γεμίζουν πιο εύκολα- και να σφουγγαρίζεις το πάτωμα για να είναι αστραφτερό. Όσο μπορεί, δηλαδή.

Πώς να το κάνεις να μυρίζει όμως φρεσκάδα; Ακολούθησε τους παρακάτω 5 τρόπους:

1. Άνοιξε τα παράθυρα!

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι όταν ο αέρας ανανεώνεται, το σπίτι μυρίζει πιο ωραία, κάτι που βοηθάει κι εσένα.

2. Άλλαζε τις πετσέτες και τα σεντόνια!

Οι πετσέτες πρέπει να αλλάζονται κάθε μέρα. Όταν είναι βρεγμένες αποτελούν πηγή μικροβίων και δυσοσμίας. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα σεντόνια των κρεβατιών. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να ανανεώνονται.

3. Μην αφήνεις να μαζεύονται σκουπίδια!

Άσχετα με το αν είναι πολλά ή όχι, τα σκουπίδια πρέπει να πετιούνται στον κάδο της γειτονιάς σου κάθε μέρα. Όσο τα αφήνεις δημιουργείται μια μεγάλη εστία μικροβίων και σίγουρα η δυσοσμία είναι αναπόφευκτη και δύσκολη.

4. Αποσμητικά χώρου ή αρωματικά κεριά!

Προσπάθησε να βοηθήσεις επιπλέον στην φρεσκάδα του σπιτιού σου με αρωματικά χώρου ή κεριά που μυρίζουν όλη την διάρκεια της ημέρας. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι ευχάριστο και αποτελεσματικό.

5. Πρώτος χώρος στην λίστα για καθάρισμα είναι η τουαλέτα!

Για ευνόητους λόγους, η τουαλέτα πρέπει να καθαρίζεται συνεχώς, ειδικά αν είστε πολλά άτομα στο σπίτι. Είναι ο χώρος που μπορεί να σπείρει την δυσοσμία σε όλο το σπίτι, επομένως πρέπει να την προσέχεις στην περιποίηση.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.