5 συνήθειες για να έχεις ένα τέλεια οργανωμένο σπίτι

0

Πάντοτε δεν ήθελες να είσαι οργανωμένη; Να έχεις ένα σπίτι τακτοποιμένο, μια ντουλάπα συγυρισμένη και τα πάντα στη ζωή σου να βρίσκονται σε μία τάξη, ώστε να είναι η καθημερινότητά σου ακόμα πιο εύκολη; Άσχετα αν όντως καταφέρνεις να είσαι, πάντοτε το ήθελες. Ακόμα όμως κι αν δεν τα καταφέρνεις καθόλου, ή τόσο καλά όσο θα ήθελες, αφού διαβάσεις αυτές τις 5 συνήθειες που ακολουθούν και τις εντάξεις στη ζωή σου, θα εκπλαγείς με τον τρόπο που θα αλλάξει η καθημερινότητα σου και πόσο πιο οργανωμένο κι άνετο θα γίνει το σπίτι σου. Αρκούν μόνο ορισμένες απλές αλλαγές:

#1 Κάνε συνεχώς λίστες για τις δουλειές του σπιτιού, ή τα ψώνια που χρειάζεται να κάνεις από το super- market. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα και μια συνήθεια που έχουν όλοι οι καλά οργανωμένοι άνθρωποι. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να προγραμματίζουν σωστά την ημέρα τους, ώστε να πραγματοποιήσουν όσες δουλειές πρέπει να γίνουν και σπάνια ξεχνούν πράγματα. Όσο κι αν νομίζεις ότι η μνήμη σου είναι αρκετά καλή, ώστε να συγκρατεί όλα όσα θέλεις, είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις κάτι με τα μάτια σου. Πάρε ενα ημερολόγιο και ξεκίνα να σημειώνεις. Θα σε βοηθήσει πολύ!

#2 Διακόσμησε το σπίτι σου έξυπνα και πρακτικά. Τοποθέτησε σε συγκεκριμένες θέσεις τα πράγματα που σε βολεύουν και που κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Η σωστή διακόσμηση του χώρου σου θα σε κάνει πιο οργανωμένη, διότι θα ξέρεις ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται αυτό που ψάχνεις, με αποτέλεσμα να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο από την ημέρα σου για να ψάχνεις χαμένα αντικείμενα που χρειάζεσαι και που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Επίσης, αν τα πράγματα που έχεις δε χωρούν στο σπίτι σου, δημιούργησε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.

#3 Να θυμάσαι πάντοτε να επιστρέφεις το κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείς στην αρχική του θέση. Απόβαλε τη συνήθεια που έχεις να τα αφήνεις για αργότερα. Τελικά δε συγυρίζεις ποτέ και κάπως έτσι το σπίτι σου είναι ανοικοκύρευτο και τα πράγματά σου παρατημένα όπου να ‘ ναι. Αν καταφέρεις να υιοθετήσεις αυτή τη συνήθεια, θα δεις τεράστια αλλαγή. Για αρχή, προσπάθησε να ρίχνεις μια ματιά στο σπίτι κάθε βράδυ πριν πας για ύπνο και να το συγυρίζεις, βάζοντας τα πράγματα στις θέσεις τους.

#4 Ποτέ μην τοποθετείς αντικείμενα σε οριζόντιες επιφάνειες, αν δε θες να σκονίζονται συνεχώς και αν επιθυμείς να ξεσκονίζεις το σπίτι σου πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Αυτό βέβαια, δεν ε΄λιναι και ό,τι πιο εύκολο να τηρήσεις, αλλά άλλο να διακοσμήσεις τον πάγκο σου με ένα βάζο, για παράδειγμα και άλλο να βάλεις πάνω του τριάντα μπιμπελό. Όσο πιο λιτή διακόσμηση έχεις, τόσο το καλύτερο.

#5 Σταμάτα να αγοράζεις συνεχώς πράγματα για το σπίτι. Ειδικά αν δεν είσαι από εκείνες που πετάς κιόλας. Μην παραφορτώνεις το σπίτι σου, γιατί τελικά δεν θα καταφέρεις ποτέ να είσαι τακτοποιημένη και συγυρισμένη. Μην βάζεις στο σπίτι σου περιττά πράγματα που δε χρειάζεσαι και βρες χρόνο μία φορά το 6μηνο να το αδειάζεις από αντικείμενα που δε χρειάζεται να είναι στο χώρο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.