6 αντικείμενα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αποθηκεύεις στο μπάνιο σου

0

Το μπάνιο μπορεί να φαίνεται σαν ένα δωμάτιο που μπορείς να αποθηκεύσεις σχεδόν τα πάντα, αλλά παραδόξως, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεις εκεί.

Χάρη στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας από τα μπάνια, τα ντους και τις βρύσες, το περιβάλλον μπορεί να κάνει το αγαπημένο σας μακιγιάζ και το άρωμα να χαλάσει και να βοηθήσει τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν παντού.

Αυτά είναι τα 6 αντικείμενα που πρέπει να αποφύγεις να αποθηκεύσεις στο μπάνιο – πάση θυσία! Αργότερα θα μας θυμηθείτε…

Μπάρα σαπουνιού

Το σαπούνι γενικότερα δημιουργεί ακαταστασία όπου κι αν προσπαθήσεις να το φυλάξεις. Ιδιαίτερα στο μπάνιο λιώνει από τους υδρατμούς και γεμίζει βακτήρια. Προτίμησε το υγρό σαπούνι. 

Φάρμακα

Λόγω των κυμαινόμενων θερμοκρασιών και του επιπέδου υγρασίας του μπάνιου, τα φάρμακα κινδυνεύουν να χαλάσουν αν φυλάσσονται σε υγρό σημείο όπως το μπάνιο. 

Το καλύτερο μέρος για να διατηρείτε τα φάρμακα είναι σε θερμοκρασία δωματίου, όπως στην κουζίνα αλλά μακριά από το φούρνο ή την κρεβατοκάμαρα.

Κοσμήματα

Εάν κρατάτε τα αγαπημένα σας γυαλιστερά κοσμήματα στο μπάνιο αφού τα βγάλετε πριν από το ντους. Τότε ας κάνατε ντουζ φορώντας τα.  Η υγρασία του μπάνιου μπορεί να κάνει το μέταλλο να οξειδωθεί πιο γρήγορα, οδηγώντας σε αμαυρωμένα και σκουριασμένα κοσμήματα. Αντίθετα, αποθηκεύστε τα σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.

Οδοντόβουρτσες 

Ειδικά αν η τουαλέτα σας είναι αρκετά κοντά στον νιπτήρα που είναι οι οδοντόβουρτσες καλό είναι να έχετε κάπου προστατευμένες τις οδοντόβουρτσες. Κάθε φορά που ξεπλένετε την τουαλέτα, τραβάτε το καζανάκι, και πλένετε το καπάκι, όλα αυτά τα δυσάρεστα σωματίδια που βρίσκονται πάνω της στροβιλίζονται στον αέρα και κάθονται στην οδοντόβουρτσά σας, όπως και γενικά στις επιφάνειες. Επίσης, η υγρασία του μπάνιου βοηθάει τα βακτήρια να αναπαραχθούν, ειδικά σε ανάγλυφες επιφάνειες όπως οι οδοντόβουρτσες. Τα βακτήρια αγαπούν τα σκοτεινά, υγρά μέρη με πολλές τρύπες, επομένως θα πρέπει επίσης να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σας κάθε 3-4 μήνες και ακόμα πιο σύντομα αν την έχεις χρησιμοποιήσει ενώ είσαι άρρωστη. Είναι όντως δυσλειτουργικό να κρατάς την οδοντόβουρτσα σε άλλο δωμάτιο αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις. Αν υπάρχει ντουλάπι στο μπάνιο είναι η ιδανική λύση αλλιώς μπορείς έστω να της έχεις ειδική θήκη. 

Προϊόντα μακιγιάζ

Τα προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά θα λήξουν πολύ πιο γρήγορα. Ειδικά όσα έχουν βάση την κρέμα, όπως ρουζ ή κραγιόν, μπορεί ακόμη και να λιώσουν αν σας αρέσει το ντους σας να είναι πολύ ζεστό. Το καλύτερο δωμάτιο για να αποθηκεύσεις τα καλλυντικά σου είναι η κρεβατοκάμαρα. Εξάλλου υπάρχουν υπέροχα και βολικά μπουντουάρ που θα μείνεις ικανοποιημένη. 

Αρώματα

Σε αυτό το σημείο, πιθανότατα αναρωτιέσαι τι μπορείς να αποθηκεύσεις στο μπάνιο εκτός από το αφρόλουτρο και το σαμπουάν! Το καταλαβαίνω, αλλά το άρωμα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από την υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία, καθώς θα οξειδωθεί πιο γρήγορα και θα καταστραφεί.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.