6 διακοσμητικά λάθη που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ!

0

Ακόμα κι αν έχετε επιλέξει τα σωστά «υλικά» και έχετε… «μάτι» και γούστο στη διακόσμηση, είναι πολύ εύκολο να την πατήσετε και να κάνετε ένα από τα λάθη που θα χαλάσουν όλη την όμορφη εικόνα που δημιουργήσατε. Το κακό είναι πως δε θα το αντιληφθείτε μέχρι πλέον να είναι αργά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δωμάτιο, η κουζίνα, το σαλόνι και οποιαδήποτε αλλαγή θα σας φαίνεται «βουνό».

Ιδού, λοιπόν, 6  διακοσμητικά λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε σε καμία περίπτωση!

  1. Μη γεμίζετε το ψυγείο σας με post-it, φωτογραφίες, μαγνητάκια κ.λπ. Τα σύγχρονα ψυγεία είναι σχεδιασμένα ώστε να δίνουν πόντους στο design της κουζίνας σας και με τον τρόπο αυτό, χαλάτε την αρμονία που δημιουργεί.

2. Συνεχίζοντας στην κουζίνα, το «too clean» look μπορεί να την κάνει να δείχνει άδεια. Μη φοβάστε να έχετε τις βασικές συσκευές και τα κουζινικά σας σε κοινή θέα, κάνουν την κουζίνα να δείχνει λειτουργική!

3. Κρατήστε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους. Έτσι θα γεμίσετε το χώρο και θα του δώσετε ένα ξεχωριστό «αέρα», αρκεί, βέβαια, να έχετε αρκετά τετραγωνικά μέτρα στη διάθεσή σας. Ακόμη και μια καρέκλα/πολυθρόνα, όμως, αρκεί!

4. Κρεμάστε τις κουρτίνες σας όσο πιο ψηλά γίνεται. Αν φαίνονται να ξεκινούν σχεδόν από το ταβάνι, ακόμη καλύτερα, καθώς ο χώρος θα δείξει μεγαλύτερος και το δωμάτιο πιο ψηλοτάβανο.

5. Μη γεμίζετε τους τοίχους με κάδρα. Σίγουρα, ένας πίνακας ή μια μεγάλη φωτογραφία μπορεί να ταιριάξει απόλυτα σε έναν άδειο, μεγάλο τοίχο, αλλά υπάρχει μια γρααμμή που αν ξεπεραστεί, το θέαμα δεν είναι και το ιδανικό.

6. Κρύψτε τα καλώδια! Ξέρετε πόσο εύκολο είναι μια «μακαρονάδα» καλωδίων να καταστρέψει το look του χώρου σας και να το κάνει να δείχνει ακατάσταστο. Όσο πιο τακτοποιημένος είναι ο χώρος, μάλιστα, τόσο περισσότερο ξεχωρίζουν τα καλώδια! Βρείτε ένα τρόπο για cable management, χρησιμοποιήστε την εφευρετικότητά σας για να τα κρύψετε και απομακρύνετε τελείως συσκευές που δε χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ!

Πηγή: http://www.colorfulplanet.me/interiordesign/decorating-mistakes-that-make-your-house-look-messy

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.