7 ιδέες ανακαίνισης που θα απογειώσουν το μικρό σου μπάνιο

0

Η ανακαίνιση ενός μικρού μπάνιου μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με μερικές απλές αλλαγές, μπορείτε να το μετατρέψετε σε έναν πιο λειτουργικό χώρο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

Μεγιστοποιήστε την αποθήκευση

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε ένα μικρό μπάνιο είναι η εύρεση αρκετού αποθηκευτικού χώρου. Σκεφτείτε να προσθέσετε ράφια ή ντουλάπια πάνω από την τουαλέτα, στους τοίχους ή κάτω από το νεροχύτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καλάθια ή διακοσμητικά κουτιά για να αποθηκεύσετε μικροαντικείμενα όπως προϊόντα περιποίησης ή πετσέτες.

Επιλέξτε ένα συμπαγές νεσεσέρ

Ένα ογκώδες νεσεσέρ μπορεί να πιάσει πολύτιμο χώρο σε ένα μικρό μπάνιο. Επιλέξτε ένα συμπαγές νεσεσέρ με στενό προφίλ για εξοικονόμηση χώρου, παρέχοντας ταυτόχρονα αποθήκευση. Οι νεσεσέρ που τοποθετούνται στον τοίχο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία της ψευδαίσθησης του περισσότερου χώρου.

Εγκατάσταση γωνιακού νεροχύτη

Μια άλλη επιλογή εξοικονόμησης χώρου είναι ένας γωνιακός νεροχύτης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση χώρου δαπέδου και να κάνει το μπάνιο να αισθάνεται λιγότερο στενό.

Χρησιμοποιήστε ανοιχτά χρώματα

Τα ανοιχτά χρώματα μπορούν να κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ανοιχτόχρωμα πλακάκια, χρώματα και αξεσουάρ για να δημιουργήσετε μια πιο ανοιχτή και ευάερη αίσθηση.

Προσθέστε καθρέφτες

Οι καθρέφτες μπορούν να αντανακλούν το φως και να κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Σκεφτείτε να προσθέσετε έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από τον νεροχύτη ή να εγκαταστήσετε ένα ντουλάπι φαρμάκων με καθρέφτη.

Επιλέξτε τον σωστό φωτισμό

Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος σε κάθε μπάνιο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε έναν μικρό χώρο. Χρησιμοποιήστε έναν συνδυασμό εναέριου φωτισμού, φωτισμού εργασιών και φωτισμού έμφασης για να δημιουργήσετε μια φωτεινή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Επιλέξτε καμπίνα ντους

Η καμπίνα ντους μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή εξοικονόμησης χώρου σε ένα μικρό μπάνιο. Επιλέξτε μια διάφανη γυάλινη πόρτα ή καθόλου πόρτα για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου.

Τόσο απλά, μπορείτε να μετατρέψετε το μικρό σας μπάνιο σε έναν πιο λειτουργικό και φιλόξενο χώρο. Είτε κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση είτε απλώς κάνετε μερικές αλλαγές, αυτές οι απλές ενημερώσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του μπάνιου σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.