7 μικρά πράγματα που πρέπει να αρχίσεις να κάνεις στο σπίτι το 2017!

0

Κάθε Πρωτοχρονιά είναι ευκαιρία για μια αλλαγή, αλλά κάθε χρόνο τα ίδια λέμε και… μένουμε στα λόγια. Το αποτέλεσμα είναι μετά από λίγες μέρες, αφού έχουμε επιστρέψει και στη δουλειά, να αφήνουμε ήδη πίσω το πρόγραμμά μας και το σπίτι να μετατρέπεται σε μικρό αχούρι.

Ωστόσο, αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι κίνητρο. Και ποιό καλύτερο κίνητρο από το να έχουμε ένα καθαρό και ευωδιαστό σπίτι όλο το χρόνο; Γι’αυτό, να 8 μικρά, τοσοδούλικα πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε… από Δευτέρα!

1.Να φτιάχνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα.

Modern bedroom

Όσο κουρασμένοι κι αν νιώθετε το πρωί.

2. Να τσεκάρετε το ψυγείο πριν βγάλετε έξω τα σκουπίδια

Refrigerator interior

Έτσι δε θα μένετε ποτέ με άχρηστα αποφάγια ή χαλασμένα φαγητά. Μπορείτε να τα βάλετε και σε ένα μπωλάκι για τα αδέσποτα της γειτονιάς σας!

3. Να δίνετε χρόνο στα προϊόντα καθαρισμού να δράσουν

Bucket of cleaning equipment

Συχνά παιδευόμαστε στο καθάρισμα κουζίνας και μπάνιο απλά γιατί δεν έχουμε υπομονή. Εφαρμόστε τα καθαριστικά σας εκεί που πρέπει και αφήστε τα λίγο να δράσουν… θα δείτε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στο καθάρισμα!

4. Να καθαρίζετε το μπάνιο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Woman cleaning bathroom sink with sponge

Δε χρειάζεται να πούμε γιατί ένα βρώμικο μπάνιο είναι δυσάρεστο για όλο το σπίτι, για εσάς και τους καλεσμένους σας. Μη το αμελείτε!

5. Να κάνετε ένα γρήγορο «πέρασμα» τις επιφάνειες του μπάνιου πριν κοιμηθείτε

Retro wash-basin

Ένας από τους κύριους λόγους που τα μπάνια μας είναι βρώμικα, είναι το «χάλι» που αφήνουμε το βράδυ, αφού πλύνουμε τα δόντια μας ή τελειώσουμε με την υγιεινή μας γενικότερα. Γι’αυτό, ένα γρήγορο πέρασμα με πανάκι στις λευκές επιφάνειες το βράδυ πριν τον ύπνο, θα το κρατά καθαρό κάθε μέρα!

6. Να βάζετε πολλές σακούλες στον ίδιο κάδο, για ευκολία

Person removing rubbish bag from waste and recycling drawer

Έτσι, μόλις γεμίζει η πάνω-πάνω σακούλα με απορρίματα, απλά την βγάζετε και εμφανίζεται η επόμενη, πεντακάθαρη! Αρκεί να βάλετε πολλές σακούλες μια φορά στις 10 μέρες.

7. Να μουλιάζετε τα σκεύη πριν κάτσετε για φαγητό

Heart shape in foam

Ένας από τους λόγους που ο νεροχύτης μένει γεμάτος συχνά, καθώς τα λίπη και τα φαγητά κολλούν στα σκεύη και δεν αφαιρούνται εύκολα. Αν γεμίσετε νερό τα σκεύη αμέσως μετά το σερβίρισμα και πριν φάτε, θα έχετε πολύ πιό εύκολο έργο αργότερα!

Πηγή: Realsimple

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.