7 βήματα για να φτιάξεις το τέλειο γυμναστήριο στο σπίτι

0

Ετοιμάζεστε να στήσετε το γυμναστήριο στο σπίτι σας; Από την επιλογή του σωστού χώρου και τη διασφάλιση του κατάλληλου αερισμού μέχρι την αγορά εξοπλισμού και αξεσουάρ, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Φυσικά, τα πλεονεκτήματα του να έχεις ένα δικό σου γυμναστήριο, το κάνουν να αξίζει την ταλαιπωρία. Το να έχετε ένα ιδιωτικό μέρος για άσκηση και προπόνηση σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για συνδρομή στο γυμναστήριο, μετακίνηση ή εργασία γύρω από το πρόγραμμα ενός γυμναστηρίου. Το να έχετε γυμναστήριο στο σπίτι σας είναι ένας βολικός και οικονομικός τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα. Νομίζετε ότι είστε έτοιμοι να φτιάξετε το γυμναστήριο των ονείρων σας; Εδώ είναι 7 βήματα για να γίνει τέλειο.

Επιλέξτε χώρο

Το πρώτο βήμα για να φτιάξετε το τέλειο γυμναστήριο είναι να βρείτε τον κατάλληλο χώρο. Για όσους βρίσκονται σε μεγαλύτερα σπίτια, μπορεί να έχετε πολλές επιλογές, όπως ένα δωμάτιο μπόνους ή ένα διαμέρισμα στο υπόγειο. Όσοι βρίσκονται σε μικρότερα σπίτια, όπως ένα κλασικό διαμέρισμα, μπορεί να χρειαστεί να σκεφτούν παραπάνω. Εάν δεν έχετε επιπλέον δωμάτιο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το γκαράζ σας. Λάβετε υπόψη ότι ο χώρος θα πρέπει να έχει μια άπλα για τον εξοπλισμό. Ο καλός αερισμός είναι επίσης σημαντικός. Εάν το γυμναστήριό σας βρίσκεται στο γκαράζ σας, θα χρειαστεί είτε να ανοίξετε την πόρτα του γκαράζ κατά την άσκηση ή/και να εγκαταστήσετε μια μονάδα εξαερισμού ή παράθυρο.

Αποφασίστε για τον εξοπλισμό

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε πραγματικά όταν επιλέγετε εξοπλισμό γυμναστικής, καθώς τα περισσότερα είδη τείνουν να είναι αρκετά ακριβά. Στοιχεία που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη: ένα ή δύο μεγαλύτερα κομμάτια εξοπλισμού καρδιαγγειακής άσκησης, όπως διάδρομος, ποδήλατο γυμναστικής, κωπηλατική ή ελλειπτική. Εάν η άρση βαρών πρόκειται να είναι μέρος της ρουτίνας σας, μπορεί επίσης να θέλετε ένα γυμναστήριο στο σπίτι όλα σε ένα. Αυτά περιλαμβάνουν συνήθως ένα κάθισμα ή ρυθμιζόμενο πάγκο, μπάρα άρσης βαρών. Άλλα μικρότερα αξεσουάρ που μπορεί να θέλετε στο γυμναστήριο του σπιτιού σας περιλαμβάνουν:

 • Χαλάκια γιόγκα
 • Μπλοκ γιόγκα
 • Ελεύθερα βάρη
 • Kettlebells
 • Αφρώδης κύλινδρος
 • Ζώνες φυσικής κατάστασης και αντίστασης
 • Σωλήνες αντίστασης
 • Εξαρτήματα μηχανών γυμναστικής
 • Βάρη στον αστράγαλο
 • Τραβήξτε προς τα πάνω τη μπάρα
 • Ρυθμιστικά
 • Φαρμακευτικές μπάλες
 • Μπάλα σταθερότητας
 • Μπάλα Bosu
 • Σάκκος του μποξ και γάντια
 • Σχοινακι

Σχεδιάστε το γυμναστήριο

Μόλις αποφασίσετε τη θέση του γυμναστηρίου και τις ανάγκες εξοπλισμού, μετρήστε τον χώρο, συμπεριλαμβανομένου του μήκους, του πλάτους και του ύψους. Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός που θέλετε (ειδικά τα μεγαλύτερα αντικείμενα) ταιριάζει κατάλληλα στο χώρο. Εάν δεν έχετε χώρο για όλα όσα θέλετε, ίσως χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί σχετικά με τις επιλογές αποθήκευσης. Αποφασίστε πού θέλετε να πάνε όλα πριν αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν σπαταλάτε χρήματα σε περιττά αντικείμενα.

Προσθέστε την απαραίτητη τεχνολογία

Σκοπεύετε να παρακολουθήσετε μαθήματα προπόνησης στην τηλεόραση; Εάν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε βίντεο με οδηγίες, θα χρειαστεί να προσθέσετε μια μεγάλη τηλεόραση στο γυμναστήριο του σπιτιού σας. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να προσθέσετε ηχεία για να ακούτε τις αγαπημένες σας εμπλοκές ενώ προπονείστε. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος του γυμναστηρίου στο σπίτι σας είναι εξοπλισμένος με την απαραίτητη τεχνολογία για να συμβεί αυτό. Μπορεί να χρειαστείτε ηλεκτρικές πρίζες, καλώδια, wifi, καλώδια επέκτασης και πολύπριζο.

Επενδύστε σε καλή αποθήκευση

Η αποθήκευση είναι το κλειδί όταν πρόκειται για την κατασκευή του τέλειου γυμναστηρίου στο σπίτι. Ανάλογα με το πού βρίσκεται το γυμναστήριό σας, μπορεί να χρειαστείτε ράφια τοίχου. Αντικείμενα, όπως ελεύθερα βάρη, αλτήρες, χαλάκια γιόγκα, βρώμικα ρούχα και ζώνες αντίστασης, χρειάζονται όλα ένα μέρος για να πάνε – εκτός από το πάτωμα. Τα στοιχεία αποθήκευσης που πρέπει να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν:

 • Επιτοίχια σχάρα για χαλάκια γιόγκα
 • Σχάρα δέντρων με αλτήρες
 • Σχάρα ελεύθερων βαρών δύο επιπέδων
 • Εμπόδιο πλυντηρίου
 • Ντουλάπι ντουλαπιών
 • Πάγκος αποθήκευσης
 • Συρμάτινα ράφια
 • Κάδοι και καλάθια

Είναι περιορισμένος ο χώρος; Εκτός από την καλή αποθήκευση, ίσως θελήσετε να αγοράσετε εξοπλισμό γυμναστικής, όπως πτυσσόμενους διαδρόμους και μηχανήματα εξοικονόμησης χώρου.

Τοποθετήστε έναν καθρέφτη μήκους δαπέδου και ένα δάπεδο από καουτσούκ

Οι μεγάλοι καθρέφτες είναι το κλειδί όταν πρόκειται για γυμναστική. Η άσκηση μπροστά στον καθρέφτη όχι μόνο μπορεί να σας δώσει ένα σημείο εστίασης και να σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε τη φόρμα σας, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη χωρική επίγνωση και το κίνητρο. Τα περισσότερα εμπορικά γυμναστήρια έχουν μεγάλους καθρέφτες που βρίσκονται σε όλο το χώρο, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να παρακολουθούν τις προπονήσεις τους. Εάν το γυμναστήριο του σπιτιού σας είναι μεγάλο, συνιστούμε να προσθέσετε πλακάκια καθρέφτη επιτοίχια ή έναν καθρέφτη μήκους δαπέδου που ταιριάζει στην αισθητική σας. Μην ξεχνάτε και τα δάπεδά σας! Όχι μόνο η άσκηση σε μια σκληρή επιφάνεια είναι κακή για την πλάτη και τις αρθρώσεις σας, αλλά είναι επίσης κακή για το ίδιο το πάτωμα. Για να προστατεύσετε το πάτωμά σας και το σώμα σας, συνιστούμε την τοποθέτηση δαπέδου από καουτσούκ. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε πλακίδια από καουτσούκ, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν εύκολα.

Προσθέστε τη δική σας αίσθηση στο δωμάτιο

Από έναν λευκό πίνακα και αυτοκόλλητα μέχρι φωτογραφίες και αφίσες, ό,τι χρειάζεται για να λειτουργεί ως κίνητρο κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης είναι αυτό που πρέπει να συμπεριλάβετε στους τοίχους του γυμναστηρίου σας. Η εγκατάσταση ενός λευκού πίνακα στον τοίχο είναι ένας ιδιαίτερα καλός τρόπος για να καταγράψετε τις προπονήσεις και τις επαναλήψεις. Πολλοί δυσκολεύονται να παραμείνουν παρακινημένοι όταν προπονούνται στο σπίτι, επομένως το να έχετε έναν πίνακα σε έναν τοίχο με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λογοδοτήσετε κάπου.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.