9 συμβουλές για να φροντίσεις τα μάλλινα ρούχα σου

0

Προσέχεις σαν τα μάτια σου το μάλλινο πουλόβερ που σου έχει πλέξει η γιαγιά σου; 

Ανησυχείς για την πολύτιμη πασμίνα σου;

Το να σιγουρευτείς ότι τα μάλλινα σου διαρκούν πολύ, δεν χάνουν το σχήμα ή το χρώμα τους και ότι θα παραμείνουν τόσο καλά όσο καινούργια είναι μια σκληρή δουλειά λόγω της φύσης του υφάσματος. Πώς θα το κάνεις λοιπόν;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φροντίσεις τα μάλλινα ρούχα σου:

Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο κασμίρ

Η βούρτσα Cashmere είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να απαλλαγείτε από τα χνούδια, τις τρίχες και το θάμπωμα από τα μάλλινα πριν το πλύσιμο. Το βούρτσισμα βοηθά επίσης στην αναζωογόνηση των νημάτων απελευθερώνοντας το φυσικό τους λάδι.

Πλύσιμο στο χέρι ή σε ειδικό πρόγραμμα

Τα μάλλινα υφάσματα απαιτούν ήπιο χειρισμό κατά τη διάρκεια της πλύσης. Μόνο το πρόγραμμα Delicate/Woollens πρέπει να επιλέγεις για το πλύσιμο σε πλυντήριο ρούχων.

Ήπιο απορρυπαντικό

Απόφυγε τη χρήση απορρυπαντικών σε σκόνη που είναι συνήθως σκληρά στα υφάσματα. Χρησιμοποίησε μόνο ήπιο υγρό απορρυπαντικό που διατίθεται ειδικά για μάλλινα υφάσματα.

Ποτέ μην λευκαίνεις τα μάλλινα 

Το χλώριο ή το λευκαντικό δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται σε μάλλινα, καθώς κάνει τις ίνες αδύναμες και μειώνει τη διάρκεια ζωής του. Θα πρέπει να καθαρίζονται σε στεγνό καθάρισμα ή να πλένονται σύμφωνα με την ετικέτα οδηγιών.

Διαβάστε τις οδηγίες πλυσίματος

Μια μάλλινη κουβέρτα θα πρέπει να πλένεται μόνο εάν είναι πολύ λερωμένη ή μυρίζει άσχημα, και αφού διαβάσετε τις οδηγίες πλύσης της.

Απέφυγε το συχνό πλύσιμο των πλεκτών ρούχων

Τα πλεκτά ρούχα διαρκούν πολύ αν δεν πλένονται συχνά. Για να αποτρέψεις τις μυρωδιές του σώματος, τα λάδια και τη βρωμιά να περάσουν σε αυτά, φόρεσε από μέσα ένα φανελάκι βαμβακερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αποφύγεις το συχνό πλύσιμο, παρά μόνο μία ή δύο φορές τη σεζόν.

Μην στεγνώνεις τα μάλλινα στην κρεμάστρα ή με μανταλάκια

Για να διατηρήσεις το σχήμα των μάλλινων, που έχουν την τάση να τεντώνουν μετά το πλύσιμο, άπλωσέ τα επίπεδα σε μια επιφάνεια αντί να τα στεγνώσετε σε κρεμάστρα.

Μην ανησυχήσεις αν δεις κάπου κομπάκι

Πάρε χλιαρό νερό και βάλε μαλακτικό για μάλλινα και μούλιασέ το σε αυτό. Οι ίνες θα χαλαρώσουν και στη συνέχεια μπορεί; να τεντώσεις το πουλόβερ πίσω στο αρχικό του μέγεθος.

Απομάκρυνε τις οσμές στο ήπιο ηλιακό φως

Οι μέτριες οσμές από μάλλινα υφάσματα μπορούν να αφαιρεθούν απλώνοντάς τα σε εξωτερικούς χώρους σε ήπιο ηλιακό φως για κάποιο χρονικό διάστημα.

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.