Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι «φιλικοί» στην κατάψυξη, εγκρίνονται από τα παιδιά και είναι έτοιμοι σε μόλις 20 λεπτά.
Συστατικά
- 1 κονσέρβα φασόλια garbanzo ή ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αυγό
- 4 φύλλα φρέσκου βασιλικού, σχισμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ξερή ψίχα ψωμιού, χωρισμένη
Κατευθύνσεις
- Τοποθετήστε τα πρώτα 8 συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. προσθέστε 1/3 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού. Επεξεργάζεστε μέχρι να ενωθούν (το μείγμα θα είναι μαλακό). Δώστε σχήμα σε 1-1/2-in. μπάλες. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα 2/3 του φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού σε ένα ρηχό μπολ. Προσθέστε απαλά μπάλες, μερικές κάθε φορά, και ρίξτε για να επικαλυφθούν. αποτινάξετε την περίσσεια.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 375°. Σε παρτίδες, τοποθετήστε τις μπάλες σε μία στρώση σε λαδωμένη φριτέζα αέρα. ψεκάστε με μαγειρικό σπρέι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, 11-13 λεπτά. Αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον φρέσκα σκισμένα φύλλα βασιλικού.
Καλή επιτυχία!