Αυτή είναι η πανέμορφη νέα κάμερα εξωτερικών χώρων της Nest!

0

Η Nest ίσως είναι γνωστή σε μερικούς χάρη στον έξυπνο θερμοστάτη της, ο οποίος είναι ό,τι πρέπει για το σύγχρονο smarthome. Ωστόσο, ο θερμοστάτης δεν είναι το μόνο προϊόν της εταιρείας. Η Nest διαθέτει και κάμερα ασφαλείας εδώ και αρκετό καιρό στη γκάμα της, η οποία είχε ένα βασικό μειονέκτημα, ωστόσο: ήταν σχεδιασμένη για εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σχεδόν των 30% των κατόχων της απλής Nest Cam, την είχαν στραμμένη προς τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Στο μπαλκόνι, τη βεράντα, τον κήπο. Λογικό, καθώς από αυτά τα σημεία συχνά μπαίνουν στο σπίτι οι διαρρήκτες, και όχι από την κεντρική πόρτα ασφαλείας. Έτσι, η Nest αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μοντέλο εξωτερικών χώρων… και εγένετο Nest Cam Outdoor!

nest cam outdoor (2)

Η κάμερα είναι ίδια σε πολλά σημεία με την «απλή», αλλά με καίριες διαφορές. Πρώτον, είναι αδιάβροχη, κάτι το απαραίτητο για μια κάμερα που θα τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο. Δεύτερον, έχει ένα καλώδιο μήκους 7,62 μέτρων, ώστε να τροφοδοτείται με ρεύμα. Τρίτον, έχει λευκό χρώμα, σε αντίθεση με τη μαύρη Nest Cam εσωτερικών χώρων και τέταρτον, διαθέτει δύο μικρά ηχεία στο κάτω μέρος της τα οποία «αντανακλούν» τον ήχο στον τοίχο και έτσι μπορείτε να «μιλήσετε» ζωντανά στους επίδοξους διαρρήκτες ή κάποιον επισκέπτη, όπως και να τους ακούσετε μέσω του μικροφώνου της!

Η Nest Cam στέλνει ειδοποίηση αμέσως στο κινητό σας αν κάποιος την αποσυνδέσει ή κόψει το καλώδιό της, ενώ αποθηκεύει στο cloud οτιδήποτε καταγράφει σε πραγματικό χρόνο, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως «χαθούν» τα δεδομένα καταγραφής. Επίσης, με τον έξυπνο αλγόριθμο αναγνώρισης κίνησης, μπορεί να σας ενημερώσει μόλις εντοπίσει οποιοδήποτε αντικείμενο, ζώο ή άνθρωπο στο πεδίο της, αλλά και να ξεχωρίσει πότε πρόκειται για άνθρωπο και πότε όχι!

Τέλος, η Nest ανασχεδίασε και το app της για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης και ευελιξία. Η Nest Cam Outdoor θα είναι διαθέσιμη στα 199$ εντός του 2016 στην Αμερική και τον Καναδά ενώ του χρόνου θα έρθει και στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιρλανδία). Μπορείτε να την αποκτήσετε και στην Ελλάδα μέσω Διαδικτύου, όμως κάποια software και cloud χαρακτηριστικά της πιθανώς να μη λειτουργούν.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.