Αυτός ο πρόσφυγας φτιάχνει σπίτια με 6.000 πλαστικά μπουκάλια

0

Tateh Lehbib Breica είναι 28 χρονών και πρόσφυγας όλη του τη ζωή. Είναι ένας από τους 165.000 Sahrawis που ξεσπιτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Δυτική Σαχάρα, αλλά και από τις τρομερές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή το 2015 και έριξαν τα σπίτια τους εκεί στο νότο της Αλγερίας.
Ο νεαρός μηχανικός αποφάσισε πως ήταν ώρα να αναλάβει δράση και το έκανε ξεκινώντας να φτιάχνει σπίτια από πλαστικά μπουκάλια που τα γεμίζε με άμμο και λάσπη. Έφτιαξε το πρώτο για να προστατέψει τη γιαγιά του, σε μία περιοχή όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου. Αφού το τελείωσε αμέσως κατάλαβε πως έπρεπε να συνεχίσει να ανακουφίσει κι άλλους. Με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών έχει φτιάξει μέχρι σήμερα 25 σπίτια, με το κάθε ένα να χρειάζεται περίπου 6000 πλαστικά μπουκάλια.
Όπως είπε στο Global Citizen τα σπίτια δίνονται σ’ εκείνους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και μάλιστα λέγεται πως είναι πιο ανθεκτικά από τα πρώτα που είχαν, φτιαγμένα από λάσπη και τούβλα. Τα σπίτια του Breica είναι κυκλικά, ένα σχήμα αεροδυναμικό που βοηθάει στο σπίτι να αντέξει στους δυνατούς ανέμους.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Breica που πλέον τον φωνάζουν με το παρατσούκλι “Majnoun al qarurat», που σημαίνει «ο τρελός με τα μπουκάλια»!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.