Αγγλικά μάφιν για τέλειο breakfast

0

Μόλις φτιάξετε τα δικά σας αγγλικά μάφιν, δεν θα θέλετε να τα αγοράσετε ξανά. Υπολογίστε σε λίγες ώρες που αποδεικνύεται ο χρόνος για να ετοιμάσετε την εύκολη έκδοση αυτής της συνταγής να βγει στο ταψί.

Συστατικά

  • 300gr αλεύρι δυνατό λευκό ψωμί, συν επιπλέον για αλεύρι
  • 6g μαγιά γρήγορης δράσης
  • 6gr αλάτι
  • 15gr ζάχαρη άχνη
  • 15gr μαλακωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μέτριο αυγό ελευθέρας βοσκής (περίπου 22gr), ελαφρά χτυπημένο
  • 170ml γάλα (πρέπει να γίνει μια μαλακή ζύμη – μπορείτε να προσθέσετε έως περίπου 30ml επιπλέον εάν χρειάζεται)
  • λάδι
  • 15gr σιμιγδάλι ή πολέντα

Μέθοδος

  1. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Πασπαλίζουμε τη μαγιά από τη μια πλευρά του αλευριού και το αλάτι στην άλλη πλευρά του αλευριού. Προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αυγό και το γάλα και στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  2. Βγάζουμε το μείγμα από το μπολ σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει απαλό, λείο και ελαστικό.
  3. Αλείφουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ με λάδι. Τοποθετούμε τη ζύμη στο λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να αποδειχθεί για περίπου μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας με ένα μείγμα από σιμιγδάλι/πολέντα και αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε σε πάχος περίπου 2,5 εκ.
  5. Πασπαλίζετε ελαφρά δύο ταψιά με το μισό σιμιγδάλι ή πολέντα.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ίσιας όψης 9cm, κόψτε οκτώ muffins. Τοποθετήστε τέσσερα muffins, σε ίση απόσταση μεταξύ τους σε κάθε ένα από τα ταψιά που έχετε ξεσκονίσει. Πασπαλίστε το υπόλοιπο σιμιγδάλι ή πολέντα πάνω από τα μάφιν.
  7. Αφήστε να αποδειχθεί για άλλα 30 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε την εστία ή ένα τηγάνι με βαριά βάση στην εστία σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ψήνετε τα muffins για περίπου 5-6 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και ψήνετε για άλλα 5-6 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Καλή επιτυχία!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.