Πεντανόστιμα αλμυρά κρουασάν με μπέικον!

0

Μπράντς ή μεσημεριανό στο γραφείο; Ότι και αν επιλέξεις, αυτή τη συνταγή με λαχταριστά κρουασάν με μπέικον, σίγουρα θα την αγαπήσεις!

Υλικά

  • 6 μεγάλα κρουασάν ανοιγμένα στη μέση
  • 1 πακέτο μπέικον
  • 8 φέτες γκούντα
  • ¼ τσένταρ τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε καλά ένα ταψί. Μαγειρεύουμε το μπέικον και αφήνουμε να κρυώσει σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετούμε το κάτω μέρος από τα κρουασάν στο ταψί. Απλώνουμε το γκούντα από πάνω και το τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε και τοποθετούμε πάνω από τα κρουασάν το μπέικον. Σε  ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε πάνω από το μπέικον. Ψήνουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε το πάνω μέρος από τα κρουασάν ψήνοντας για ακόμα 5 λεπτά.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.