Ανάκληση 2,8 εκατομμυρίων top-load πλυντηρίων της Samsung

0

Νέο πλήγμα για την Samsung η οποία έναν μήνα μετά την ανάκληση και αργότερα οριστική διακοπή διάθεσης του Galaxy Note 7 λόγω ενός μυστηριώδους προβλήματος που προκαλούσε υπερθέρμανση των μπαταριών στις συσκευές με αποτέλεσμα να εκρήγνυται, τώρα προχώρησε στην ανάκληση περίπου 2,8 εκατομμυρίων πλυντηρίων της. Στις ΗΠΑ υπήρξαν αναφορές πως οι συσκευές παρουσιάζουν προβλήματα κατά τη χρήση τους και μάλιστα σημειώθηκαν και τραυματισμοί, π.χ. αναφέρθηκε σπάσιμο σαγονιού σε άτομο λόγω των υπερβολικών κραδασμών.

Η Samsung δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η ανάκληση ορισμένων top-load πλυντηρίων ρούχων της θα επεκταθεί και σε μοντέλα που πουλήθηκαν στον Καναδά, σε μια χώρα που αν και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός η εταιρεία προληπτικά λαμβάνει τα μέτρα της. Παρόμοια συμβάντα υπήρξαν και στην Αυστραλία το 2013 με αντίστοιχο πρόγραμμα ανάκλησης από την εταιρεία καθώς διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου ότι υπήρχε ηλεκτρικό πρόβλημα σε ορισμένα μοντέλα που προκαλούσαν το φαινόμενο της πυρκαγιάς. Οι Αυστραλιανές αρχές το περασμένο έτος είχαν σχολιάσει το όλο πρόβλημα και το χαρακτήρισαν ως μια μεγάλη αποτυχία της εταιρείας όσον αφορά την παροχή επιπέδου ασφαλείας των οικιακών της συσκευών.

anaklisi-samsung-2

Η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ εξέδωσε την ανακοίνωση ανάκλησης, προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες ότι η χρήση των πλυντηρίων θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς.

Δύο βδομάδες πρωτύτερα η Samsung με τις αρχές των ΗΠΑ συζήτησαν για μια δυσλειτουργία συγκεκριμένων μοντέλων πλυντηρίων με πιθανόν ενδεχόμενο την αποκόλληση του κάδου από το σασί κατά την χρήση λόγω ισχυρών δονήσεων. Κατά την θερινή περίοδο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν καταναλωτές από το Τέξας, Ιντιάνα (Πολιτεία των ΗΠΑ) και την Τζόρτζια κινήθηκαν νομικά με αγωγές εναντίον της Samsung ισχυριζόμενοι ότι τα πλυντήρια ρούχων της εξερράγησαν ενώ τα είχαν θέσει σε λειτουργία πλύσης,

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων, η εταιρεία της Νότιας Κορέας έχει λάβει μέχρι στιγμής «733 αναφορές για πλυντήρια που παρουσίαζαν υπερβολικούς κραδασμούς ή απόσπαση του κάδου από το σασί του πλυντηρίου». Στα περιστατικά αυτά είχαμε ένα σπασμένο σαγόνι, ένα τραυματισμό στον ώμο και πολλά άλλα. Το νέο πρόγραμμα ανάκλησης προβλέπει την παροχή δωρεάν επισκευής ή επιστροφή της ελαττωματικής συσκευής με αντικατάσταση νέου πλυντηρίου. Οι καταναλωτές που αγόρασαν έως και 30 ημέρες νωρίτερα τα ελαττωματικά μοντέλα, μπορούν να ζητήσουν επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν κατά την αρχική τους αγορά.

Τέλος, η ανάκληση αφορά 34 μοντέλα πλυντηρίων που κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2011- 2016.

Πηγή: myphone

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.