Απλά tips για να μειώσετε τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η!

0

Κάθε δίμηνο η ίδια η ιστορία, ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η έρχεται και στη συνέχεια εξελίσσονται στιγμές…  αρχαίας τραγωδίας. Οι πολλές φορές αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις που υπάρχουν στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος μπορούν να παίξουν με το νευρικό μας σύστημα και να φλερτάρουν με την πραγματοποίηση νέου ρεκόρ στην αρτηριακή μας πίεση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να σώσετε κάπως την κατάσταση και να περιορίσετε τα όποια κόστη, δίνοντας βάση στα απλά tips που ακολουθούν…

1. Αντικαταστήστε τις παλαιού τύπου λάμπες

Εδώ και χρόνια οι λάμπες ηλεκτρικού που βασίζονται στην τεχνολογία LED μπορούν να χαμηλώσουν σημαντικά την κατανάλωση σας σε ρεύμα. Μάλιστα, οι energy-efficient LED λαμπτήρες εμφανίζουν τεράστια αντοχή στο χρόνο, σε σύγκριση με τις συμβατικές λάμπες. Εάν βέβαια ψάχνετε για κάτι πιο ιδιαίτερο, το οποίο να σας δίνει ακόμη περισσότερο έλεγχο υπάρχουν και οι έξυπνοι λαμπτήρες.

2. Καταπολεμήστε τις διαρροές της θερμότητας

Ένα από τα πιο βασικά tips στην προσπάθεια σας να ελαττώσετε τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η, αφορά στις διαρροές της θερμότητας για τους χειμερινούς μήνες. Εδώ θα πρέπει να βρείτε τρόπους για να βουλώσετε τα όποια κενά, είτε αφορούν εξαγωγή θερμότητας που συμβαίνει από τα παράθυρα ή τις πόρτες ή ακόμη και από το τζάκι.

3. Επιλέξτε συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

Αν και είναι αυτονόητο, μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε περισσότερα χρήματα για ένα π.χ. Air-condition με ενεργειακή συμπεριφορά A+++ σε σχέση με ένα A+, ωστόσο ότι παραπάνω πληρώνετε με την αγορά  της συσκευής, το κερδίζετε σίγουρα σε ηλεκτρικό ρεύμα.

4. Δώστε σημασία στη μόνωση του σπιτιού

Μπορεί η μόνωση του σπιτιού σας να κοστίζει μερικές φορές, ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσετε να περιορίσετε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό συμβαίνει γιατί μία σωστή μόνωση κρατάει τους χώρους σας περισσότερο θερμούς τον χειμώνα και περισσότερο δροσερούς το καλοκαίρι.

5. Μην ξεχνάτε τους… διακόπτες!

Πολλές συσκευές μπαίνουν σε λειτουργία stand-by, αλλά ακόμη κι έτσι σπαταλούν ηλεκτρικό ρεύμα. Για αυτό θα σας προτείναμε να σβήνετε τους διακόπτες ακόμη και από τα πολύπριζα. Φυσικά για τους διακόπτες για τα φώτα δεν χρειάζεται αν τονίσουμε τα αυτονόητα!

Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω tips θα σας βοηθήσουν ώστε ο λογαριασμός του ρεύματος να μην εξελίσσεται κάθε φορά σε… εφιάλτη!   

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.