Αυτά είναι τα πιο άσχημα χρώματα για να βάψεις το σπίτι

0

Σίγουρα ο καθένας έχει το δικό του γούστο και μπορεί να επιλέξει για το σπίτι του το χρώμα που εκείνος θεωρεί πως του πηγαίνει καλύτερα. Όπως λένε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα…
Ωστόσο όταν κάνει την εμφάνισή της μία έρευνα επάνω στο πιο άσχημο χρώμα για να βάψεις τους τοίχους, τότε δεν είναι κακό να της ρίξεις μία ματιά. Αυστραλοί ερευνητές λοιπόν κατέληξαν πως τα παρακάτω χρώματα είναι τα χειρότερα που μπορεί να επιλέξει κανείς για να τα βάλει μέσα στο σπίτι του.
Ο Heather Humphrey, o ιδρυτής της interior design εταιρείας Alder and Tweed, εξήγησε στο Relator.com το αυτονόητο, πως δηλαδή ο κόσμος θέλει χαρούμενα χρώματα στους τοίχους του. Τα παρακάτω δεν είναι απαραίτητα άσχημα -μπορείς να τα δεις σ’ ένα παντελόνι ή μία μπλούζα και να σου αρέσουν- ωστόσο όταν καλύψεις πολλά τετραγωνικά με αυτά, τότε αλλάζει το θέμα. Κατά πολύ.

11111
Opaque Couche
«Σε κάνει να αισθάνεσαι σα να είσαι νεκρός. Ρίχνει τη διάθεση». Χρειάζεται να ακούσεις τίποτε άλλο για το πρασινοκαφέ, το κορυφαίο… χειρότερο χρώμα όλων;

2222
Peach Fuzz
Είναι το ιριδίζον απαλό ροδακινί που ήταν πολύ δημοφιλές την δεκαετία του ’60 αλλά πλέον θεωρείται ξεπερασμένο. Δικαίως.

3333
Orange Popsicle
Το «γρανίτα πορτοκάλι» χρώμα είναι εντυπωσιακό αλλά… για ένα δευτερόλεπτο. Αυτό στους τοίχους του σπιτιού απλά δεν αντέχεται. Αφήστε που λένε πως ανοίγει και την όρεξη! Και χάλια και σε παχαίνει!

4444
Blazing Yello
Πρέπει να είσαι τρομερά ζωντανός τύπος για να επιλέξεις το έντονο κίτρινο για τους τοίχους. Είναι πολύ επιθετικό χρώμα που στρεσάρει και δεν θα σε κάνει ποτέ να νιώσεις άνετα. Χρώμα σκέτος πονοκέφαλος!

55555
Poppy Red
Το ίδιο και εδώ. Πως να ησυχάσεις όταν γύρω στους τοίχους υπάρχει αυτό το έντονο κόκκινο;

66666
Parfait Pink
Με αυτό μπορεί και να υπνωτιστείς. Τα παστέλ χρώματα είναι διακριτικά για ένα ρούχο, αλλά ανυπόφορα μουντά για ένα δωμάτιο.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.