Αυτά είναι τα καλύτερα κτίρια στον κόσμο

0

Τα 2016 World Architecture Festival Awards είναι ένας από τους πιο διάσημους και ξεχωριστούς θεσμούς που κάθε χρόνο συλλέγει τις πλέον εντυπωσιακές ιδέες απ’ όλο τον κόσμο. 343 από τα πιο πρωτοποριακά projects από 58 χώρες τάραξαν και φέτος τα νερά της αρχιτεκτονικής πραγματικότητας. Απίθανες δημιουργίες που δίνουν βάση στην τεχνολογία, στην λειτουργικότητα, στον εντυπωσιασμό και στην προστασία του περιβάλλοντος. Κάποια τα καταφέρνουν σε όλα τα παραπάνω! Δείτε ορισμένα από αυτά παρακάτω. 

BIG-Hualien-Residences-in-Taiwan-889x457
BIG’s Hualien Residences
Πρόκειται για ένα project της BIG που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στην Ταϊβάν. Απίθανες κατασκευές που φέρνουν τους «ορεινούς όγκους» στην παραλία. Ένα τρομερό complex με πράσινο περίβλημα για να το διατηρεί δροσερό και να δίνει ανάσες στους μεγαλύτερης ηλικίας ενοίκους του που θα απολαμβάνουν τις υπόγεις διαδρομές που τους προσφέρει για να κάνουν τζόγκινγκ.

The-Community-Center-in-Poggio-Picenze-by-Burnazzi-Feltrin-Architetti--889x510
Burnazzi Feltrin’s Community Center
Το Community Centre της Burnazzi Feltrin Architetti χτίστηκε στην Ιταλία και στη θέση ενός κτιρίου που καταστράφηκε από τον σεισμό του 2009. Συνδυάζει τα μοντέρνα στοχεία με εκείνα της φύσης που το περιβάλλει με εντυπωσιακό τρόπο.

MMM-by-Zaha-Hadid-889x464
Zaha Hadid’s Messner Mountain Museum
Ένα τρομερό δημιούργημα της Zaha Hadid, εκεί στα βουνά στην περιοχή Corones της Ιταλίας. Το απίστευτο αυτό μουσείο όπου ο κόσμος μπορεί να μάθει για τη γεωλογία και την κουλτούρα, είναι χτισμένο μέσα στο βουνό με τη μία του πρόσοψη να εξέχει έξω απ’ αυτό.

WAA-Yellow-River-Museum-889x555
WAA’s Yellow River Art Museum
Το Art Museum στην Κίνα είναι ένα έργο της We Architect Anonymous που θέλησε να τονίσει το περιβάλλον. Έτσι το σχέδιο θυμίζει τον κυματισμό του νερού αλλά και των τριγύρω λόφων.

Butterfly-Pavilion-889x494
3deluxe’s Butterfly Pavilion
Το σπίτι 500 ειδών πεταλούδας, είναι ένα άκρως εντυπωσιακό οικοδόμημα, με μία χρυσή πρόσοψη που έχει φτιαχτεί από 4.000 φύλλα που καλύπτουν έναν γυάλινο κύβο. Μοναδικό.

The-Office-of-the-Future-Dubai-889x344
The 3D-Printed Office of the Future
To τρισδιάστατο γραφείο του μέλλοντος, είναι μία δημιουργία της Killa Design. Το κτίριο φτιάχτηκε μέσα σε μόλις 17 ημέρες και διαθέτει τα πάντα για να εξασφαλίσει σε όσους το χρησιμοποιούν άνετο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Και πάνω απ’ όλα μειώνει κατά 50% όλα τα κόστη!

Zaha-Hadid-Oxford-addition-889x469
Zaha Hadid’s University of Oxford extension
Η Βικτωριανή εποχή των κτιρίων του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έδωσε με την μοντέρνα προέκταση που έφτιαξε η Zaha Hadid. Αυτή «τρέχει» μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου, αλλάζοντας ύψος και πλάτος για να δένει με τα κτίρια γύρω της. Ακόμα μία μοναδική σύλληψη της Zaha Hadid.

Δείτε κι άλλα εντυπωσιακά κτίρια εδώ.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.