Αυτό είναι ένα «χαλί» φτιαγμένο από 600.000 λουλούδια!

0

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο και στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών στο Βέλγιο στρώνεται ένα απίθανο χαλί που έχει μήκος 75 μέτρα και 24 πλάτος. Καλύπτει μία έκταση 1.800 τετραγωνικών μέτρων και αφήνει άφωνους όσους το βλέπουν. Ο λόγος; Είναι φτιαγμένο από 600.000 λουλούδια, μοναδικές μπιγκόνιες που δημιουργούν ένα απίστευτο θέαμα, που από μακριά μοιάζει σαν ένα πραγματικό χαλί!

grandplaceflowercarpet1
11111grandplaceflowercarpet2
Μιλάμε για ένα θεσμό που ξεκίνησε πίσω στα 1971 και που από το 1986 διοργανώνεται κάθε 15 Αυγούστου στην Grand Place. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Tapis de Fleur έχει φτιάξει μία ομάδα από επαγγελματίες καλλιτέχνες (illustrators, graphic designers, landscape architects) που στήνει αυτό το απίστευτο λουλουδάτο design. Πολλές μέρες πριν την τοποθέτηση των λουλουδιών, η ομάδα βάζει στο έδαφος ένα πλαστικό προσχέδιο, επάνω στο οποίο τοποθετούνται τα άνθη με τη βοήθεια εκατό εθελοντών. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και το τελικό αποτέλεσμα κάνει δικαίως το γύρο του κόσμου.

11111grandplaceflowercarpet3
Αυτή τη χρονιά το σχέδιο ήταν ένα tribute στην Βελγο-Ιαπωνική φιλία, και στη Συμφωνία Φιλίας που είχαν υπογράψει τον Αύγουστο του 1866. Έτσι παραδοσιακά Ιαπωνικά θέματα όπως ο αέρας, το φεγγάρι, τα πουλιά και τα λουλούδια έκαναν την εμφάνισή τους στο σχέδιο, δίπλα στα ψάρια κόι, το μπαμπού και το έλατο. 

grandplaceflowercarpet4
Από τις 12 μέχρι τις 15 Αυγούστου οι επισκέπτες μπορούσαν να ανέβουν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου και να τραβήξουν απίστευτης ομορφιάς φωτογραφίες και φυσικά να περπατήσουν δίπλα σ’ αυτό το χαλί που όμοιό του δεν θα βρει κανείς στον κόσμο.

flowercarpet8

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.