Casa del Acantilado: Το σπίτι «δράκος» στην Γρανάδα

0

Η gilbartolomé architects έφερε εις πέρας ένα τρομερά φιλόδοξο project. Μαζί με τον ιδιοκτήτη της οικίας, πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα πρωτότυπη κατασκευαστική ιδέα που το σχήμα της αν μη τι άλλο κερδίζει την προσοχή.
Η μεταλλική, χειροποίητη οροφή είναι το πρώτο πράγμα που πέφτει πάνω το μάτι. Τα «κεραμίδια» αυτά είναι φτιαγμένα από ειδικό τσίγκο και μοιάζουν με λαμπερά λέπια, σαν το δέρμα ενός δράκου που κοιτάζει από ψηλά τη θάλασσα.
Με πολλές επιρροές από την αισθητική του Γκαουντί, αυτονόητο αφού βρισκόμαστε στην Ισπανία, το Casa del Acantilado χωρίζεται σε δύο επίπεδα και έχει μοναδική θέα προς τη θάλασσα από. Χτισμένο μέσα στο βράχο και σε μεγάλη κλίση, διαθέτει ένα εντυπωσιακό living room που καταλήγει σε μία υπέροχη βεράντα με πισίνα.

gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-02 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-03 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-05 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-06 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-07 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-08 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-09 gilbartolome-architects-house-on-the-cliff-granada-designboom-10

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.