Χοιρινό τυλιγμένο σε προσούτο και μαγειρεμένο με τραγανά λαχανικά για ένα απολαυστικό δείπνο για δύο.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 8 φέτες προσούτο
- 8 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 125 ml λευκό κρασί
- 125 ml ζωμό κοτόπουλου
- 25 γρ. βούτυρο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια επίπεδη επιφάνεια και καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να το ισιώσετε σε πάχος περίπου 1 εκατοστού.
- Τοποθετήστε δύο φύλλα φασκόμηλου πάνω σε κάθε στήθος κοτόπουλου και τυλίξτε το με δύο φέτες προσούτο. Ασφαλίστε το με οδοντογλυφίδες.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Ρίξτε το κρασί και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί το υγρό κατά το ήμισυ.
- Ανακατέψτε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού στη σάλτσα. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα από πάνω.
Καλή όρεξη!