χρησιμοποιήστε ένα από τα αγαπημένα μας κόλπα αφαίρεσης λεκέδων από κόκκινο κρασί παρακάτω.

0

Για όσους το κόκκινο κρασί είναι η αδυναμία τους θα έχουν έρθει σε εκείνη την άχαρη στιγμή που έπρεπε να καθαρίσουν τον κόκκινο λεκέ. Είτε πρόκειται για ένα τραπεζομάντιλο, ένα χαλί ή το πουκάμισό σας, στη μέση της καλής ώρας, μπορεί να χυθεί κρασί και ίσως χρειαστεί να ασχοληθείτε με το καθάρισμά του.

Αν και μπορεί να φαίνεται αδύνατο, οι λεκέδες από κόκκινο κρασί δεν είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθούν όσο νομίζετε, ειδικά αν ενεργήσετε γρήγορα. Σκουπίστε αμέσως την περιοχή με μια χαρτοπετσέτα ή καθαρό πανί για να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κρασί, προσέχοντας να μην τρίψετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα από τα αγαπημένα μας κόλπα αφαίρεσης λεκέδων από κόκκινο κρασί παρακάτω.

Αλάτι (Ιδανικό για χαλιά)

Μόλις λερώσετε το χαλί σας με κόκκινο κρασί, σκουπίστε όσο περισσότερο μπορείτε με μια χαρτοπετσέτα και, στη συνέχεια, καλύψτε ολόκληρο τον λεκέ με αλάτι μέχρι να μην μπορείτε να τον δείτε πια. Αφήστε το αλάτι να μουλιάσει στον υγρό λεκέ και μετά στεγνώστε. Καθώς το αλάτι στεγνώνει, θα πρέπει να απορροφήσει τον λεκέ. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε τα πάντα με ηλεκτρική σκούπα.

Βραστό νερό (Ιδανικό για τραπεζομάντιλα)

Βράζουμε νερό σε ένα μπρίκι. Ενώ βράζετε το νερό, βρείτε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ και τοποθετήστε το στο νεροχύτη. Στη συνέχεια τεντώστε το τμήμα του υφάσματος που έχει τον λεκέ πάνω από το μπολ και στερεώστε το με ένα λαστιχάκι. Το ύφασμα πρέπει να είναι τεντωμένο. Όταν το νερό βράσει, ρίξτε το από ύψος πάνω από τον λεκέ απευθείας στο ύφασμα. Ο λεκές πρέπει να ξεπλυθεί.

Λευκό ξύδι και απορρυπαντικό ρούχων (ιδανικό για ρούχα)

Καλύψτε τον λεκέ με λευκό ξύδι, το οποίο εξουδετερώνει τις μοβ και τις κόκκινες χρωστικές. Αμέσως μετά την εφαρμογή του ξιδιού, τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό και στη συνέχεια πλύνετε με ζεστό νερό. Ο λεκές πρέπει να εξαφανιστεί.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.