Χριστιανική εκκλησία στην Νότιο Κορέα αγγίζει την επιτομή της αρχιτεκτονικής

0

Διαβάσατε τον τίτλο και μπερδευτήκατε; Λογικό. Ναι, έχει χριστιανικές εκκλησίες στην Νότιο Κορέα και ναι, είναι μοντέρνες και έχουν φτιαχτεί σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις τις αρχιτεκτονικής. Εκεί που το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο, εκεί συναντιούνται και οι δημιουργίες του Θεού και του ανθρώπου.

Πρόκειται για την Saemoonan Church, δημιουργία του αρχιτέκτονα Eunseok Lee και του γκρουπ Seoinn Design. Η επιβλητική προτεσταντική εκκλησία αποτελεί μητρόπολη για τους πιστούς της Σεούλ. «Είναι η προτεσταντική μητρόπολη της Σεούλ, καθώς είναι η πρώτη που χτίστηκε στην πόλη» εξηγεί ο Dongkyu Choi, ο επικεφαλής αρχιτέκτονας της Seoinn Design για το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

«Γι’αυτό και φτιάξαμε το μπροστινό άνοιγμα του κτηρίου να θυμίζει την μορφή μιας μητέρας που ανοίγει τα χέρια της» αναφέρει στο αρχιτεκτονικό περιοδικό Dezeen.

Το επιβλητικό κτήριο διαθέτει 13 ορόφους καθώς και ένα τεράστιο αμφιθέατρο στο οποίο γίνονται οι λειτουργίες.

Ακόμη, στο κτήριο στεγάζονται ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος προσευχής καθώς και αίθουσες για το κατηχητικό της ενορίας. Στον πρώτο όροφο υπάρχει ένα τεράστιο εστιατόριο και το roof garden φιλοξενεί ένα καφέ με θέα τον ορίζοντα της Νοτιοκορεάτικης πρωτεύουσας.

Διαβάστε ακόμη: Αρχιτεκτονική σε άλλο level: Δείτε αυτό το εντυπωσιακό κτήριο στη Γαλλία

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.