5 λάθη στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που πρέπει να αποφύγεις!

0

Όπως και να το κάνουμε η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχει τον χαρακτήρα «ιεροτελεστίας», καθώς όταν ντύνουμε με χριστουγεννιάτικα χρώματα το σπίτι μας, όλοι θέλουμε να προσέχουμε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια! Αναμφίβολα, ωραία είναι τα στολίδια, τα φωτάκια, οι γιρλάντες αλλά επειδή όλοι μας δεν έχουμε αποφοιτήσει από κάποια σχολή διακόσμησης, καλό θα ήταν να προσέξουμε λίγο παραπάνω με την υπερβολή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσει πλήρως η αισθητική του σαλονιού, αλλά και του σπιτιού μας γενικότερα. Για αυτό λοιπόν θα σας συμβουλεύαμε να μην πέσετε στην «παγίδα» των παρακάτω λαθών…

1. Φορτώνεις πολύ τον χώρο

Αντί για γιορτινή ατμόσφαιρα, το σαλόνι σου με τα τόσα στολίδια και διακοσμητικά γίνεται κιτς. Γι’αυτό πρόσεξε με την υπερβολή. Καταλαβαίνουμε ότι θες να μπεις για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο mood, ωστόσο και τα λίγα μπορούν να δημιουργήσουν κάτι πολύ όμορφο.

2. Επικρατεί μόνο το κόκκινο και το πράσινο

Αν και θεωρούνται παραδοσιακά και κλασσικά χρώματα των Χριστουγέννων, δεν είναι τα μοναδικά. Διάλεξε κάτι πιο χρυσό και ασημένιο, γιατί μπορούν να προσφέρουν μια ωραία αρμονία.

3. Το δέντρο δεν βρίσκεται σε σωστό σημείο

Αν βρίσκεται σε σημείο που ενοχλεί, τότε είναι προφανές ότι πρέπει να του αλλάξεις θέση. Κι ας μην είναι στο παράθυρο για να φαίνεται. Ας είναι σε κάποια γωνία του σαλονιού καλύτερα απ’το να πέφτουν κάθε τρεις και λίγο τα στολίδια.

4. Μην το παρακάνεις με την εξωτερικό χώρο

Για εσένα που έχεις αυλή στο σπίτι και θες να διακοσμήσεις και αυτή, τότε πρέπει να προσέξεις με την υπερβολή. Όσο πιο λίγα τόσο το καλύτερο.

5. Στολίζεις τα πάντα

Δεν αφήνεις καμία επιφάνεια χωρίς να βάλεις και κάτι διακοσμητικό. Όμως όσα περισσότερα βάζεις, τόσα περισσότερο χάνει και την αισθητική του το σπίτι.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.