Η DAIKIN εξαγόρασε τον ιταλικό κατασκευαστή προϊόντων επαγγελματικής ψύξης Zanotti

0

Η  πρωτοπόρος βιομηχανία κλιματιστικών DAIKIN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Zanotti, του ιταλικού κατασκευαστή εξοπλισμού επαγγελματικής ψύξης μέσω της θυγατρικής της εταιρείας (DAIKIN Europe N.V.). Το κόστος της εξαγοράς ανήλθε στα €98 εκατ. ευρώ, με το οποίο η DAIKIN απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας από την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Zanotti. Η εξαγορά θα συμπεριληφθεί στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας στις 31 Μαρτίου 2017. Η DAIKIN σκοπεύει να αξιοποιήσει την εξαγορά για να διευρύνει την κατηγορία προϊόντων ψύξης, για συντήρηση και κατάψυξη, στην Ευρώπη και να συνεχίσει παράλληλα να εξελίσσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ως ένας κατασκευαστής ολοκληρωμένων λύσεων κλιματισμού και ψύξης.

Daikin zanotti

Η DAIKIN, μπορεί πλέον να παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα τόσο για τον κλιματισμό όσο και για την επαγγελματική ψύξη, σε δίκτυα λιανικής πώλησης, σε Ιαπωνία και Ευρώπη. Τα προϊόντα που πωλούνται περιλαμβάνουν συστήματα ελέγχου εξοικονόμησης ενέργειας και μονάδες για φύλαξη τροφίμων. Με αυτή την εξαγορά, η DAIKIN μπορεί πλέον να παρέχει προϊοντικές σειρές που καλύπτουν όλο το φάσμα της αλυσίδας προϊόντων επαγγελματικής ψύξης στην Ευρωπαϊκή αγορά για εφαρμογές συντήρησης και κατάψυξης.

Επίσης, με την εφαρμογή των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται ήδη στον κλιματισμό στα προϊόντα της Zanotti, η DAIKIN μπορεί να προσφέρει προϊόντα προστιθέμενης αξίας που ξεχωρίζουν για την εξοικονόμηση ενέργειας. Με την επέκταση της δραστηριότητάς της σε όλη τη γκάμα της επαγγελματικής ψύξης, η DAIKIN ενισχύει την επιχειρηματική της δράση συμπεριλαμβανομένων των εφαρμοσμένων συστημάτων, ως ένας κατασκευαστής ολοκληρωμένων λύσεων κλιματιστικών και ψυγείων. Με αρχή την Ευρώπη, η DAIKIN θα εξελίξει τη δράση της στα ψυγεία και στους καταψύκτες σε Ασία, ΗΠΑ και Κίνα, χώρες στις οποίες αναμένεται να υπάρξει ανάπτυξη της αντίστοιχης αγοράς.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.