Δείπνο για δύο: Φιλέτο με σάλτσα πιπεριού!

0

Φτιάξτε μια μπριζόλα φιλέτου που είναι ήδη ξεχωριστή ακόμα πιο ιδιαίτερη με την κλασική σάλτσα πιπεριού της. Αυτή η μαγειρική σάλτσα είναι σωτήρια αν θέλετε να μαγειρέψετε ένα ιδιαίτερο δείπνο χωρίς να περάσετε όλη τη νύχτα στην κουζίνα.

Συστατικά

  • 4 x 150gr κομμένες μπριζόλες φιλέτου στο κέντρο
  • 50gr βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 100 ml ζωμός βοείου κρέατος
  • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μέθοδος

  1. Με τα χέρια σας, ισιώστε τις μπριζόλες σε πάχος περίπου 1½ cm. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Απλώστε το βούτυρο απευθείας πάνω στη μπριζόλα και τηγανίστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο, ξεκουράζουμε και διατηρούμε ζεστό.
  3. Για τη σάλτσα, προσθέστε το ζωμό σε μια κατσαρόλα, αφήστε να πάρει βράση και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Προσθέστε το σκόρδο, το κονιάκ, τη σάλτσα Worcestershire, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει την υφή της κρέμας. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
  4. Μοιράζουμε τις μπριζόλες στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.