Δείτε πως ένα σκοτεινό διαμέρισμα γέμισε φως με κυψελοειδή πάνελ

0
Ακόμα και τα πιο σκοτεινά και άχαρα σπίτια μπορούν να μεταμορφωθούν σ’ ένα ζεστό και υπέροχο διαμέρισμα όπου μπορείς να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου. Οι Brenda McManus και Ned Drew έπαθαν ένα σοκ όταν είδαν για πρώτη φορά το 56 τετραγωνικών σπίτι τους στο Μανχάταν. Ήταν μικρό, χωρίς φως, με έναν αδιάφορο διάδρομο που ένωνε τα δωμάτια με το απαίσιο χρώμα στους τοίχους. Η κουζίνα ήταν χάλια, το ίδιο και το μπάνιο. Ευτυχώς που είχαν υπομονή και όρεξη και γνώρισαν στην πορεία τους κατάλληλους αρχιτέκτονες και του άλλαξαν ριζικά εικόνα.

large1
Μπορεί να μπήκαν και να βγήκαν από το σπίτι τρέχοντας, ωστόσο του έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία και ιδού τα  αποτελέσματα. Εκεί που κάποτε ήταν μουχλιασμένοι τοίχοι, πλέον υπάρχουν τα μοναδικά τους πόστερ που δίνουν τον τόνο σ’ ένα υπέροχο και ολοζώντανο σπίτι.

large5
Το ζευγάρι είναι graphic designers οπότε ναι, γνωρίζουν καλά την δύναμη που έχει μία εικόνα, όπως για παράδειγμα οι αφίσες του Λένιν.

large3
Το ζευγάρι ήταν τυχερό γιατί στην εταιρεία που δουλεύουν, μία συνεργάτης είχε πτυχίο αρχιτεκτονικής και έτσι τους έβαλε στη διαδικασία να σκεφτούν την πιθανότητα να «δουλέψουν» επάνω στο σπίτι και να φτιάξουν από την αρχή αυτό που ήθελαν ακριβώς. Αυτό τους μπόλιασε με ενθουσιασμό και μετά όλα ήταν εύκολα.

large4
Φυσικά η εμφάνιση του αρχιτεκτονικού team των Richard Garber και Nicole Robertson της GRO Architects τους βοήθησε να κάνουν πράξη τις ιδέες τους. Όπως για παράδειγμα η ανάγκη να γεμίσει το σπίτι με φως έγινε πραγματικότητα αντικαθιστώντας τους τοίχους και τις πόρτες με διαφανή κυψελοειδή πάνελς που επιτρέπουν μέχρι περίπου 65% την είσοδο του φυσικού φωτός!

large6
Εκτός από το φως το άλλο μεγάλο στοίχημα για το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν εκείνο του αποθηκευτικού χώρου που λύθηκε με τις μεγάλες ντουλάπες που φτιάχτηκαν πάνω από τον διάδρομο.

large8
Δύο τοίχοι γκρεμίστηκαν και ένας «γδύθηκε» και έμεινε με τα κλασικά τούβλα, το σαλόνι έγινε ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος ενώ τα Panelite πάνελ μπήκαν όπου κρίθηκε απαραίτητο για να αυξηθεί η φωτεινότητα.

large9
Η ανακαίνιση κράτησε περίπου έξι μήνες και κόστιζε 195 δολάρια το τετραγωνικό. Ένα άκρως ικανοποιητικό νούμερο εάν κρίνει κανείς από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το ζευγάρι μένει στο διαμέρισμα από το 2007, έκτοτε αυξήθηκε και κατά ένα μέλος με την άφιξη του γιου τους και πλέον δεν έχουν κανένα σκοπό να το κουνήσουν από εκεί στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: Dwell

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.