Δείτε πως γίνονται πανέμορφα έπιπλα από ανακυκλωμένο χειροποίητο υλικό

0

Το reform studio βρίσκεται στο Κάϊρο και το τελευταίο διάστημα κερδίζει όλο και πιο κολακευτικά σχόλια από ειδικούς στο χώρο του design για την σημαντική δουλειά του. Πρόκειται για την παραγωγή πολύχρωμων και πολύ ξεχωριστών επίπλων που φτιάχνονται από ειδικό μαλλί, ένα χειροποίητο υλικό που προέρχεται από ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες!
Το τελικό υλικό ονόματι plastex είναι ανθεκτικότατο, πλένεται εύκολα και ξεχωρίζει για την εκπληκτική πολυχρωμία του, ένα Αιγυπτιακό σήμα κατατεθέν που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Τα μοτίβα, απλά, με ρίγες ή καρό είναι εντυπωσιακά και ξεχωρίζουν επάνω σε ρετρό σκαμπό, καρέκλες της παλιάς κοπής του καφενείου, ενώ έχουν βρει εφαρμογή ακόμα και σε ξύλινους καναπέδες της σκανδιναβικής σχολής.
Πέρα από την ομορφιά τους φυσικά αυτό που έχει πάνω απ’ όλα αξία στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως αυτά τα έπιπλα τονίζουν την ανάγκη που υπάρχει για ανακύκλωση και για να αναθεωρήσουμε τι τελικά είναι πραγματικά «άχρηστο» στην σημερινή μας εποχή.

design-indaba-reform-studio-cairo-plastex-furniture-designboom-04 design-indaba-reform-studio-cairo-plastex-furniture-designboom-06 design-indaba-reform-studio-cairo-plastex-furniture-designboom-08 design-indaba-reform-studio-cairo-plastex-furniture-designboom-09

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.