Διαχρονική Διακόσμηση: Τα 6 κλασικά κομμάτια για κάθε σπίτι

0

Υπάρχουν μερικά κλασικά έπιπλα και διακοσμητικά τα οποία ταιριάζουν σε κάθε στιλ σπιτιού. Ένα κλασικό χαλί, μία δερμάτινη καρέκλα κι ένας επιβλητικός καθρέφτης είναι μερικά από αυτά που κάθε σπίτι πρέπει να έχει. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποια είναι τα υπόλοιπα.

 

Ένα ζεστό χαλί Σίγουρα τον χειμώνα ένα καλό, ζεστό χαλί είναι αυτό που θα μετατρέψει ένα απλό σπίτι σε φιλόξενο σπιτικό. Επενδύστε σε ένα καλό χαλί που θα σας ζεσταίνει τα κρύα βράδια και θα σας επιτρέπει να ξαπλώνετε πάνω του και να απολαμβάνετε μια ζεστή σοκολάτα μπροστά στο τζάκι. Προτιμήστε μία μοκέτα που θα καλύπτει όλο το καθιστικό σας, κάποιο περσικό χαλί, χνουδωτό ή και κάποια φλοκάτη σε ένα ζεστό χρώμα όπως είναι το κόκκινο, το μπλε ή κάποιο άλλο που ταιριάζει με τα έπιπλά σας.

Ένα δερμάτινο κομμάτι Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε κάποιον δερμάτινο καναπέ αν δεν σας αρέσει. Μπορείτε να πάρετε μία δερμάτινη πολυθρόνα ή ένα μικρό σκαμπό από δέρμα. Διακοσμήστε την πολυθρόνα σας με μερικά μαξιλάρια σε έντονα χρώματα για να δημιουργήσετε αντίθεση με την μονόχρωμη πολυθρόνα ή τον καναπέ σας.

Ένα όμορφο coffee table Ένα τέτοιο τραπεζάκι θα προσθέσει χαρακτήρα στο σαλόνι σας και θα γίνει το κεντρικό στοιχείο γύρω από το οποίο θα τοποθετηθεί η υπόλοιπη διακόσμηση. Σίγουρα η επιλογή του έχει να κάνει με την υπόλοιπη διάταξη του χώρου σας. Αν, για παράδειγμα, η διαρρύθμιση του καθιστικού σας είναι στρογγυλή καλύτερα να μην βάλετε ένα τετράγωνο coffee table.

Έθνικ πινελιές Ένας χώρος που έχει κάποιο έθνικ στοιχείο δείχνει αμέσως περισσότερο σοφιστικέ. Αν δεν έχετε ταξιδέψει για να έχετε αποκτήσει κάποιο έθνικ κομμάτι (είτε αυτό είναι κάποιος πίνακας, είτε κάποιο μαξιλάρι) υπάρχουν μαγαζάκια που μπορείτε να βρείτε κάτι σχετικό. Προτιμήστε κάποιο όμορφο ριχτάρι για τον καναπέ του καθιστικού σας, ένα χαλί ή κουρτίνες με έθνικ στοιχεία.

Απλές μαύρες κορνίζες Οι απλές, μαύρες, κλασικές κορνίζες είναι ο τέλειος τρόπος για να κρεμάσετε αγαπημένες σας φωτογραφίες καθώς και έργα τέχνης. Το απλό μαύρο περίβλημα αφήνει τις φωτογραφίες και τα έργα τέχνης να είναι στο επίκεντρο και να μην επισκιάζονται από κάποια άλλη εντυπωσιακή κορνίζα, όπως είναι οι βαριές χρυσοποίκιλτες ή οι έντονες χρωματιστές. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες πάνε ιδανικά, καθώς και τα αφηρημένα έργα τέχνης που χρειάζονται ένα όριο για να τα διαχωρίζει από τον τοίχο.

Ένας εντυπωσιακός καθρέφτης Ένας όμορφος καθρέφτης είναι πάντα ένα πολύ ωραίο διακοσμητικό στοιχείο σε ένα σπίτι. Όταν, όμως, αυτός ο καθρέφτης είναι και επιβλητικός (πέρα από απλά χρήσιμος) τότε σίγουρα πρέπει να κοσμεί έναν τοίχο στο σαλόνι του σπιτιού. Φροντίστε το σχήμα, το μέγεθος και το είδος του να δένουν αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση, και θα δώσει επιπλέον χώρο στο καθιστικό σας.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.