Διακοσμήστε το κήπο σας… και ανεβάστε διάθεση!

0
Εμφάνιση 1 από 3

Κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια η εκβιομηχάνιση της παραγωγής και η δημιουργία θέσεων εργασίας στα μεγάλα αστικά κέντρα είχαν ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση του αγροτικού πληθυσμού και τη συνακόλουθη αύξηση των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Η αποξένωση του ανθρώπου από τη φύση, ο υδροκεφαλισμός των πόλεων και η εμφάνιση συγκροτημάτων κατοικιών με βασικό χαρακτηριστικό την ύπαρξη του ελάχιστου και αναγκαίου χώρου κατοίκησης καθόρισαν το σύγχρονο τρόπο ζωής και επηρέασαν την ψυχική υγεία των κατοίκων…

Modern City 1Αν και η άναρχη δόμηση των πόλεων είναι πλέον μη αναστρέψιμη και η σχέση του ανθρώπου με τη φύση έχει πια διαρραγεί, μια ανάσα πρασίνου και  οξυγόνου στην απόλυτη επικράτηση  του τσιμέντου και στην αποπνικτική ατμόσφαιρα των πόλεων μπορούν να αποτελέσουν οι εξωτερικοί χώροι των σύγχρονων κατοικιών. Για μικρή έκταση στην αυλή, στον ακάλυπτο χώρο ή στην ταράτσα, μια γωνιά στο μπαλκόνι κατάλληλα διαμορφωμένη με λουλούδια και φυτά μπορεί να δημιουργήσει θετική διάθεση και αίσθημα αισιοδοξίας. Η δημιουργία ενός εξωτερικού κήπου μπορεί να προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία μειώνοντας το διοξείδιο του άνθρακα και τις απώλειες ενέργειας.

Garden 44Recycled-Garden-Furniture-Bridgman-4Για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους κήπο πρωταρχική μέριμνα πρέπει να είναι η αισθητική διαμόρφωση του χώρου και η φύτευση γκαζόν που όχι μόνο αποτελεί πηγή ομορφιάς, αλλά και προστατεύει το έδαφος από τη διάβρωση, ελευθερώνει το οξυγόνο και προστατεύει τα παιδιά από ατυχήματα και τραυματισμούς. Σε περιπτώσεις όμως που προέχει η άμεση αισθητική απόλαυση και η ταχεία εγκατάσταση του γκαζόν, ο τεχνητός χλοοτάπητας αποτελεί την ιδανική επιλογή. Η εξοικονόμηση χρημάτων, ο περιορισμός της σπατάλης νερού και η αποφυγή εργασιών συντήρησης συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα του τεχνητού χλοοτάπητα έναντι του φυσικού.

Εμφάνιση 1 από 3
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.