Ποιος είπε πως ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικών δεν μπορεί να είναι μοντέρνο και άνετο;

0

Κι όμως τα λίγα τετραγωνικά σ’ ένα σπίτι μπορεί να αποδειχθούν τελικά αρκετά για τον ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή ενός διαμερίσματος, εάν αυτά φυσικά αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο. Οι αρχιτέκτονες Raquel Zaffalon και João Pedro Crescente της AMBIDESTRO το έκαναν αυτό πράξη στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας όπου βάλθηκαν να αποδείξουν πως ένα σπίτι 40 τετραγωνικών μπορεί να καταλήξει άνετο και συνάμα μοντέρνο.
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει «τακτοποιήσει» υπέροχα σ’ έναν ενιαίο χώρο, την είσοδο, την κουζίνα, το living room, την τραπεζαρία και την κρεβατοκάμαρα. Ναι, όλα αυτά μπορούν να συνυπάρξουν μαζί και να συνθέσουν ένα ξεχωριστό διαμέρισμα που δεν αισθάνεται καθόλου μειονεκτικά επειδή δεν μετράει πολλά τετραγωνικά.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον πρωτότυπο καναπέ που λειτουργεί την ίδια στιγμή ως καθιστικό αλλά και τραπεζαρία, ενώ το έπιπλο της τηλεόρασης είναι στην ουσία ένα ντουλάπι που βοηθά στον αποθηκευτικό χώρο. Ο ξύλινος τοίχος οριοθετεί την κρεβατοκάμαρα, που στη μία πλευρά του καλύπτει και τις ανάγκες της μεγάλης ντουλάπας. Πίσω από αυτό το ειδικό MDF που φροντίζει να μην υπάρχει υγρασία βρίσκεται το πολύ ωραίο μπάνιο, η τελευταία πινελιά σ’ ένα μοντέρνο σπίτι που αποδεικνύει πως δεν κάνουν τα πολλά τετραγωνικά την σωστή διαρρύθμιση και διακόσμηση.

small-dining-area-071216-928-04 small-modern-apartment-071216-928-02 bedroom-wood-wall-071216-928-05
small-bathroom-design-071216-927-07

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.