Έχεις μικρό σπίτι; Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη διακόσμησης που κάνεις

0

Με την κατάλληλη διακόσμηση ένας μικρός χώρος μετατρέπεται σε άνετο δωμάτιο, ενώ με τη λάθος μπορεί αντίθετα να γίνει αποπνικτικός. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται σε μικρούς χώρους!

Βάζετε πολλά έπιπλα Σε μικρούς χώρους είναι κλασικό φαινόμενο να βλέπουμε πάρα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά. Αποφύγετε να βάζετε πολλά γιατί πετυχαίνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιθυμείτε, δηλαδή ένα όμορφο σπίτι με σικ διακόσμηση. Οι παραφορτωμένοι χώροι είναι αποπνικτικοί και δημιουργούν ένταση και νεύρα χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Δεν αγοράζετε λειτουργικά έπιπλα Αν δεν έχετε χώρο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καναπέ, τραπέζι και τραπεζάκια για κάθε πλευρά του καναπέ σας. Αγοράστε έναν καναπέ με γωνία ή πάρτε ένα πιο μεγάλο τραπεζάκι για να μη χρειαστεί να τοποθετήσετε πολλά μικρότερα. Μελετήστε καλά τον χώρο σας για να δείτε τι ακριβώς χωράει και τι χρειάζεται για να φανεί ολοκληρωμένος. Μην κάνετε άσκοπα αγορές πριν μελετήσετε τον χώρο σας.

Μην αποφεύγετε να βάλετε χρώμα Το χρώμα βοηθάει έναν χώρο να δείξει πιο γεμάτος καθώς τραβάει την προσοχή. Βάψτε τον έναν τοίχο σε μια όμορφη απόχρωση για να δώσετε στιλ και χρώμα στο δωμάτιό σας. Δε χρειάζεται να το παρακάνετε με τη χρήση πολλών και έντονων αποχρώσεων. Χρησιμοποιήστε τις με μέτρο.

Δεν εκμεταλλεύεστε τη βιβλιοθήκη σας Μπορεί η βιβλιοθήκη να προοριζόταν παλιά για την τοποθέτηση βιβλίων, αλλά πλέον αυτό δεν ισχύει. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις βιβλιοθήκες αλλά και τα σύνθετα που έχετε στο σπίτι σας με διάφορους τρόπους. Βάλτε πάνω διακοσμητικά, κορνίζες, και τοποθετήστε τα βιβλία σας με διάφορους τρόπους για να ξεφύγετε από την παραδοσιακή χρήση της βιβλιοθήκης.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.