Είναι καλή ιδέα ο γωνιακός καναπές;

0

Έφτασε η ώρα να πετάξεις τον παλιό καναπέ και μαζεύεις ιδέες για την αντικατάστασή του; Αναμφίβολα έχεις περιηγηθεί στο Pinterest και σε άλλους ιστότοπους για να αντλήσεις έμπνευση. Είμαι σίγουρη ότι μια από τις ερωτήσεις σου μπορεί κάλλιστα να είναι, «Πρέπει να πάρω έναν γωνιακό καναπέ;»

Αν και σίγουρα μπορείς να αλλάξεις τα χρώματα των τοίχων, τα χαλιά και τα φωτιστικά τα επόμενα 10 περίπου χρόνια, είναι λιγότερο πιθανό να αλλάξεις τον καναπέ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και φαιά ουσία για να σκεφτείς τα πάντα σχετικά με τον καναπέ που θα αγοράσεις τελικά.

Παραθέτω θετικά και αρνητικά του γωνιακού καναπέ μήπως βοηθήσω στο να πάρεις γρηγορότερα την απόφασή σου!

Με τον γωνιακό καναπέ εξοικονομείς χώρο

Η αλήθεια είναι ότι οι γωνιακοί καναπέδες εξασφαλίζουν παραπάνω θέσεις πιάνοντας λιγότερο χώρο στο δάπεδο. Είναι εύκολο να αποκτήσετε ένα σαλόνι απλά και μόνο με ένα γωνιακό καναπέ ένα τραπεζάκι και μια τηλεόραση στον απέναντι τοίχο.

Αλλά…

Ο γωνιακός καναπές σε αποξενώνει

Νομίζουμε ότι μπορούν να καθίσουν πολλοί στον γωνιακό καναπέ που αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχουμε πολλούς καλεσμένους στο σπίτι όπου εκεί απλά καθόμαστε όπου βρούμε και χωράμε. Μια οικογένεια 4 ατόμων δεν θα κάτσει εύκολα στον γωνιακό καναπέ γιατί αν το κάνει η αίσθηση που θα έχει θα είναι σαν να ετοιμάστηκαν να παίξουν όλοι μαζί «χαλασμένο τηλέφωνο». Αν παρατηρήσετε μέχρι 3 άτομα κάθονται στον γωνιακό καναπέ με τον ένα από αυτούς στην απέναντι γωνία για να υπάρχει οπτική επαφή.

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι στη μόδα

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε βομβαρδιστεί με τους γωνιακούς καναπέδες να είναι σημαντικό μέρος της διακόσμησης ενός σαλονιού. Δείχνουν να γεμίζουν τον χώρο και να προσφέρουν κάτι αρχοντικό δίνοντας και μια νότα πολυτέλειας.

Αλλά…

Ο γωνιακός καναπές δεν είναι πρακτικός

Τι εννοώ με αυτό; Συνήθως οι γωνιακοί καναπέδες έχουν μεγάλο όγκο και είναι αρκετά χαμηλοί. Ειδικά σε ένα σπίτι που το σαλόνι είναι περιορισμένο απλά θα «μπουκώσει» τον χώρο και θα δυσκολεύεσαι να το μετακινήσεις ακόμα και για να καθαρίσεις το σπίτι. Αν ο γωνιακός καναπές είναι και μονοκόμματος τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Οι γωνιακοί καναπέδες βολεύουν για να ξαπλώνεις

Ακριβώς επειδή έχουν όγκο, αν τους αφαιρέσεις τα πολλά μαξιλάρια που διαθέτουν φτάνουν σχεδόν το μέγεθος ενός μονού κρεβατιού. Άνετα μπορείς να φιλοξενήσεις ένα συγγενή ή φίλο και να τον κοιμήσεις στον καναπέ χωρίς να ταλαιπωρηθεί. Βέβαια και σε ένα 3θέσιο καναπέ μπορεί να βολευτεί!

Αλλά…

Με τους γωνιακούς καναπέδες δεν μπορείς να παίξεις με την διαρρύθμιση

Ειδικά αν είσαι άτομο που βαριέται σχετικά εύκολα και του αρέσουν οι αλλαγές, τότε ο γωνιακός καναπές θα σε δεσμεύει πολύ στο να ανανεώσεις το σαλόνι σου αλλάζοντας διάταξη στα έπιπλα. Δυστυχώς ο καναπές θα παραμένει στο ίδιο σημείο. Εκτός βέβαια αν έχει αρκετά μεγάλο σπίτι κι έτσι υπάρχουν εναλλακτικές!

Καλό είναι πριν αποφασίσεις να σκεφτείς καλά όλους τους συνδυασμούς σχετικά με το δικό σου χώρο! Άλλο κριτήριο μπορεί να είναι η εμφάνιση για να αποφασίσεις, αλλά κατά την δική μου γνώμη πριν από την πρακτικότητα δεν έρχεται τίποτα! Εξάλλου τι άσχημο έχουν οι πολυθρόνες και οι υπόλοιποι καναπέδες;

 

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.