Ένα σετ τραπεζιών εμπνευσμένο από τον Ευκλείδη!

0

Ο Ευκλείδης θεωρείται ο μέγιστος μαθηματικός της αρχαιότητας, ο Πατέρας της Γεωμετρίας, που η θεωρία του και τα κείμενά του έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην πορεία της ιστορίας και του ανθρώπου. Εκτός από εκατομμύρια μαθηματικά μυαλά, αυτή η προσωπικότητα της αρχαίας ελληνικής εποχής, φαίνεται πως έχει επηρεάσει και άτομα με αρχιτεκτονικές και όχι μόνο ανησυχίες.
Ένα απ’ αυτά είναι η Siba Sahabi μία «poetic designer» που έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ, της οποίας η τελευταία δουλειά, Euclid, είναι μία ευθεία αναφορά στο πολύεδρο του Ευκλείδη, το οποίο είχε περιγράψει στο φημισμένο του βιβλίο Στοιχεία.
Πρόκειται για ένα σετ τριών τραπεζιών, τρία «side tables» που έχουν πολυγωνικό σχήμα. Είναι φτιαγμένα από μέταλλο και κάθε ένα από αυτά φτιάχτηκαν από την ένωση επτά τριγωνικών κομματιών που σχηματίζουν την επιφάνεια και τα πόδια.
Ένα ακόμα παράδειγμα πως τα μαθηματικά συνεχίζουν να δίνουν έμπνευση σε άλλες ειδικότητες αλλά και πως η ελληνική παρακαταθήκη εξακολουθεί να επηρεάζει τη δημιουργία παγκοσμίως.

Euclid-Tables-Siba_Sahabi-2-600x900 Euclid-Tables-Siba_Sahabi-2a-600x900 Euclid-Tables-Siba_Sahabi-4-600x900
Euclid-Tables-Siba_Sahabi-8-600x900

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.