Η Epson παρουσιάζει «ζωντανά» τις τελευταίες λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων στην έκθεση Heimtextil 2017

0

Στην έκθεση Heimtextil, η Epson θα παρουσιάσει την πιο προχωρημένη γκάμα της από ψηφιακούς εκτυπωτές υφασμάτων, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς επαγγελματικής κλωστοϋφαντουργίας για ευέλικτες, οικονομικές και βιώσιμες λύσεις παραγωγής. Από ψηφιακούς εκτυπωτές για ερασιτεχνική, βραχυπρόθεσμη χρήση, μέχρι υψηλής τεχνολογίας συστήματα παραγωγής, η Epson παρέχει μια επιλογή από λύσεις που συνδυάζουν εξαίσια μηχανική, τις κεφαλές εκτύπωσης της Epson, Micro Piezo, και εξειδικευμένα μελάνια.

Για πρώτη φορά στην Heimtextil, η Epson θα παρουσιάσει τον καινοτόμο ψηφιακό εκτυπωτή παραγωγής, Monna Lisa®. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο εκτυπωτής Monna Lisa έφερε την επανάσταση στην αγορά ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων, μεταφέροντας την από την πρωτοπόρο φάση της δειγματοληψίας, στην πλήρη και αξιόπιστη παραγωγική διαδικασία. Κατασκευασμένος από την Robustelli με τις κεφαλές εκτύπωσης της Epson και χρησιμοποιώντας μελάνια Genesta®, σχεδιασμένα από την Epson σε συνεργασία με την For.Tex, ο Monna Lisa είναι ένας μοναδικός εκτυπωτής παντός χρήσης, για την αγορά ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων. Διαθέσιμος σε τρία πλάτη εκτύπωσης (180, 220 και 320 εκατοστά), δίνει στους χρήστες το πλεονέκτημα του μειωμένου χρόνου παραγωγής, την δυνατότητα να εκτυπώνουν συγκεκριμένα σχέδια σε κάθε ύφασμα και ευελιξία για χαμηλού κόστους δειγματισμό.

Σήμερα, πάνω από 3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα υφάσματος εκτυπώνονται με μελάνια pigment Genesta: Στην Heimtextil, το μοντέλο 160εκ Monna Lisa T16 θα χρησιμοποιήσει μελάνια Genesta pigment οκτώ χρωμάτων για να εκτυπώσει πάνω σε φυσικά υφάσματα για μια γκάμα από εφαρμογές οικιακών υφασμάτων. Οι επισκέπτες θα δουν ποιοτικής εκτύπωσης υφάσματα με υψηλή απόδοση χρωμάτων, επαναληψιμότητα, αντοχή και ταχύτητα απορρόφησης χρώματος. Επιπρόσθετα, επειδή η εκτύπωση στον Monna Lisa με Genesta μελάνια δεν απαιτεί επεξεργασία με ατμό ή πλάσιμο, είναι μια διαδικασία πολύ φιλική προς το περιβάλλον και ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς για βιώσιμες τεχνικές παραγωγής.

Η Epson θα παρουσιάσει το οικονομικό και εύχρηστο μοντέλο SureColor SC-F9200, 64 ιντσών από την γκάμα των dye-sublimation SureColor εκτυπωτών (με χρωστική εξάχνωση). Αυτό το ιδιαίτερα ευέλικτο μηχάνημα είναι ιδανικό για μικρό έως μέτριο όγκο παραγωγής υφασμάτων υψηλής ποιότητας και για παραγγελίες εξάχνωσης σχεδίων (σχέδια υπό διαδικασία sublimation) σε σκληρές επιφάνειες όπως splash backs, επιφάνειες τραπεζιών, κούπες, μαχαιροπίρουνα,

βάζα και σουπλά. Ένας εκτυπωτής τεσσάρων χρωμάτων, που χρησιμοποιεί μελάνι UltraChrome DS με υψηλή πυκνότητα HDK Black, ο SC-F9200 παρουσιάζει τις διπλές κεφαλές εκτύπωσης της Epson, PrecisionCore TFP, ώστε να εξασφαλίζει συνεπή και αξιόπιστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χρώματα και σαφήνεια. Οι επισκέπτες του περίπτερου, επίσης, θα δουν σε εφαρμογή τον επιτραπέζιο εκτυπωτή της Epson, SureColor SC-F2000, που εκτυπώνει απευθείας σε φυσικό ύφασμα, να παράγει μια γκάμα από πετσέτες, ποδιές, μαξιλάρια και υφασμάτινες τσάντες κατά παραγγελία και μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Epson συνεργάζεται στενά με σχεδιαστές υφασμάτων και κολλέγια ανά τον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσει τη δύναμη της ψηφιακής εκτύπωσης στις βιομηχανίες της μόδας και της διακόσμησης. Στο πλαίσιο της έκθεσης Heimtextil, η εταιρία συνεργάστηκε με τέσσερις νέους Ευρωπαίους σχεδιαστές υφασμάτων μέσα από την πρωτοβουλία της ‘Design for Living’, ώστε να δείξει την ευελιξία και τη δυναμική της ψηφιακής εκτύπωσης στο να δημιουργεί μια ευρεία γκάμα από προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας. Στο περίπτερο της εταιρίας θα παρουσιαστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο από έναν από τους τέσσερις μαθητευόμενους σχεδιαστές, εφαρμοσμένο σε διαφορετικά υφάσματα και είδη σπιτιού, προκειμένου να καταδειχθεί η σημαντική ελευθερία και δυνατότητα που η τεχνολογία Epson και Robustelli προσφέρει στους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές.

Ο κος Giovanni Pizzamiglio, Head of Pro-Graphics Sales της Epson Europe, δήλωσε: «Επιλογή και παραμετροποίηση είναι αυτό που χρειάζεται η βιομηχανία της οικιακής κλωστοϋφαντουργίας και οι υψηλής πολυμορφίας εκτυπωτές της Epson για dye sublimation (χρωστική εξάχνωση) και απευθείας εκτύπωση σε φυσικό ύφασμα είναι σχεδιασμένοι για να ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις. Η μεγάλη γκάμα υφασμάτων από μαλλί, λινό, βαμβάκι, μετάξι και πολυεστέρα που μπορούν να εκτυπωθούν, σε συνδυασμό με την τελευταία τεχνολογία εκτύπωσης της Epson, σημαίνει ότι πλέον είναι δυνατόν να αναπαραχθούν ποιοτικά, ζωηρά και ανθεκτικά σχέδια σε οποιαδήποτε ποσότητα. Στόχος μας είναι να δώσουμε στους σχεδιαστές, τους κατασκευαστές και τους λιανέμπορους τη δυνατότητα να παράγουν ποιοτικά προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας, οικονομικά και γρήγορα ώστε να ανταποκρίνονται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς.»

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.