Εσύ πότε έπλυνες τελευταία φορά τις κουρτίνες σου;

0

Οι κουρτίνες είναι αρκετά παρεξηγημένες σε κάθε σπίτι. Τις τραβάμε, τις χαλάμε και πάντα ξεχνάμε ότι κι αυτές χρειάζονται φροντίδα και καθαρισμό. Γι’αυτό το λόγο τώρα που διαβάζεις κάνε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου: «Πότε καθάρισα τελευταία φορά τις κουρτίνες μου;». Αν η απάντηση σου διαφεύγει, μάλλον είναι ώρα να τις φροντίσεις, έτσι ώστε να αποφύγεις σκόνη, αλλεργιογόνες ουσίες και, φυσικά, έτσι ώστε να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο όμορφο και καθαρό.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ξαναμιλήσει για τα πράγματα που συνήθως ξεχνάμε να καθαρίσουμε στο σπίτι μας εδώ, όπου περιγράφω και κάθε τρόπο να τα καθαρίσεις, αλλά φυσικά μπορείς να δεις και παρακάτω πώς θα καθαρίσεις τις κουρτίνες του σπιτιού σου!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τις κατεβάσεις. Αφαίρεσε κάθε ξένο αντικείμενο (πλαστικά ή μεταλλικά πιαστράκια κ.ο.κ.) και ύστερα πλύνε τις στο πλυντήριο ή στο χέρι.

Στο πλυντήριο τις σκούρες κουρτίνες πλύνε τις σε χαμηλή θερμοκρασία (έως 30ºC) και τις ανοιχτόχρωμες σε θερμοκρασίες 40-60ºC, σε κανονικό κύκλο με απορρυπαντικό και μαλακτικό.

Αν δε χωράνε στο πλυντήριό σου μπορείς να τις πλύνεις στο χέρι. Τοποθέτησε κάθε κουρτίνα ξεχωριστά σε μια μπανιέρα με χλιαρό έως ζεστό νερό (ανάλογα το χρώμα της κουρτίνας) – το οποίο να καλύπτει την κουρτίνα ικανοποιητικά – καθώς και απορρυπαντικό. Άσε την κουρτίνα να μουλιάσει και μερικές ώρες αργότερα ξεκίνα να τρίβεις απαλά ώστε να φύγουν τυχόν λεκέδες. Ξέπλυνε καλά.

Τις πλυμένες κουρτίνες άσε τες να στεγνώσουν φυσικά ή σε στεγνωτήριο και ύστερα μπορείς να τις ξανατοποθετήσεις στη θέση τους ελεύθερα!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.