Έτσι θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια!

0

Έχει τύχει να κάνουν την εμφάνισή τους και να μη λένε να φύγουν. Είναι πολλά σε αριθμό, αμέτρητα για την ακρίβεια και άμα αισθανθούν καλά στο χώρο σας, δεν το κουνάνε εύκολα. Για τα μυρμήγκια ο λόγος που μπορούν να γίνουν μόνιμοι επισκέπτες του σπιτιού και να δημιουργήσουν ένα αρκετά σημαντικό πρόβλημα. Μην ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά και να τα κάνετε να επιστρέψουν στη φύση. Και το τονίζουμε το τελετευταίο, αφού τα παρακάτω είναι tips για να τα διώξετε από την οικία σας και όχι για να τα κυνηγήσετε μέχρι τον κήπο με σκοπό να τα εξολοθρεύσετε δια παντώς! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και το πρόβλημα θα λυθεί εύκολα και απλά.

* Βάλτε tapes σε πόρτες, παράθυρα, χαραμάδες κλπ. και κλείστε τους διαδρόμους προς το σπίτι σας. Βάλτε ακόμα και σε χαραμάδες, αφού το μέγεθός τους τα βοηθά να τρυπώνουν παντού.

* Μην αφήνετε εκτεθειμένα τα φαγητά σας. Ακόμα και ένα μπισκότο να είναι κάπου παρατημένο, αυτό αποτελεί πρόκληση γι’ αυτά και δεν πρόκειται να την αφήσουν να πάει χαμένη. Ειδικά όλα τα ζαχαροειδή τα έχουν σε μεγάλη εκτίμηση οπότε προσέξτε να μην τους τα προσφέρετε στο «πιάτο»!

* Η καθαριότητα εξυπακούεται πως κάνει το σπίτι σας αδιάφορο στα μάτια τους. Ειδικά η κουζίνα είναι το μέρος που τρυπώνουν συχνότερα αφού και τα ψίχουλα ακόμα είναι ψηλά στο μενού τους.

* Να πετάτε συχνά τα σκουπίδια και να μην τα αφήνετε μέσα στο σπίτι για μέρες. Όσο περισσότερο μένουν μέσα τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα επισκεφτούν τα μυρμήγκια. Και αν δεν έχει γεμίσει η σακούλα, να κλείνετε πολύ καλά τον κάδο!

* Μπορείτε να φυτέψτε μέντα κοντά στα σημεία που έχετε λουλούδια αφού η μυρωδιά της τα απωθεί! Επίσης καλή δουλειά κάνει και η ρίγανη αλλά και η σόδα μαγειρικής που μπορείτε να ρίξετε στα σημεία που τα έχετε εντοπίσει.

* Εάν κάντε ένα μείγμα από ξύσμα λεμονιού με ζεστό νερό και ψεκάστε στη μυρμηγκοφωλιά, θα δείτε πως η παρουσία τους θα μειωθεί άμεσα.

* Πολύ συχνά τα βρίσκουμε στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, οπότε πρέπει να το αδειάσετε και να το πλύνετε καλά με νερό όπου έχετε ρίξει χυμό λεμονιού. Μπορείτε να αφήσετε και μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι κομμένο για 2-3 μέρες.

* Εάν έχετε pet στο σπίτι θα έχετε παρατηρήσει πως τα μυρμήγκια τριγυρνούν συχνά κοντά στο φαγητό τους. Γύρω από αυτό μπορείτε να βάλετε γαρύφαλλο, το μπαχαρικό, και δεν θα ξαναπλησιάσουν.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.