Εξοπλισμός νέου σπιτιού: Τί χρειάζεται το κάθε δωμάτιο;

0

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι είναι μια διαδικασία, η οποία συχνά εμπεριέχει άγχος και κούραση. Παράλληλα όμως είναι γεμάτη προοπτικές για τις εμπειρίες που θα έχεις στο νέο σου σπίτι, αλλά και τις αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις.

Ένα από τα πράγματα που σίγουρα σε απασχολούν είναι ο εξοπλισμός του νέου σπιτιού. Το να έχει το κάθε δωμάτιο όλα τα απαραίτητα αντικείμενα είναι πολύ βασικό και βοηθά στο να γίνει πιο ομαλή η μετακόμιση στο νέο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν μοιραζόμαστε μαζί σου όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον εξοπλισμό του κάθε δωματίου του νέου σου σπιτιού. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα!

Κουζίνα

Το πώς θα εξοπλίσεις την κουζίνα του νέου σου σπιτιού εξαρτάται από το τι έχει ήδη μέσα. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν ήδη κάποια έπιπλα, μπορείς να προσθέσεις τις ηλεκτρικές συσκευές, ενώ αν υπάρχουν ήδη ηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει να εγκαταστήσεις έπιπλα. Τα έπιπλα κουζίνας, τα οποία θα επιλέξεις, θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, ώστε να αντέξουν στο χρόνο και στις φθορές που αναπόφευκτα θα υποστούν.

Τώρα, όσον αφορά στο αν θα επιλέξεις μια ετοιμοπαράδοτη εκθεσιακή κουζίνα ή θα διαμορφώσεις την κουζίνα σου όπως εσύ επιθυμείς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο χρόνος και το budget που διαθέτεις. Κάτι άλλο που θα πρέπει να σκεφτείς είναι τα χρώματα που θα κυριαρχούν στο χώρο. Γενικά, καλό θα είναι τα χρώματα των επίπλων και των ηλεκτρικών συσκευών να ταιριάζουν μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Πέρα από τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές, για τον εξοπλισμό της κουζίνας σου θα χρειαστείς πετσέτες, σερβίτσια, είδη μαγειρέματος, στραγγιστή πιάτων, υγρό πιάτων, σφουγγάρι, μαχαιροπήρουνα, και γάντια κουζίνας.

Μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας ακόμη χώρος του σπιτιού που θα πρέπει να εξοπλίσεις. Συνήθως, το μπάνιο ενός νέου σπιτιού έχει ήδη τα βασικά, δηλαδή τουαλέτα, νιπτήρα και μπανιέρα ή ντους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αγοράσεις για το μπάνιο σου, είτε αυτό έχει μπανιέρα, είτε ντους, είναι μια καλή κουρτίνα μπάνιου. Η κουρτίνα μπάνιου είναι απαραίτητη ώστε να μην πετιέται παντού νερό όταν κάποιος κάνει μπάνιο.

Πέρα από την κουρτίνα μπάνιου, θα πρέπει επίσης να αγοράσεις, αν δεν έχεις ήδη: πετσέτες μπάνιου, χαλάκι μπάνιου, πιγκάλ, βάση για ρολό υγείας, κάδο απορριμμάτων, θήκη για οδοντόκρεμα-οδοντόβουρτσες, και, φυσικά, χαρτικά και καθαριστικά προϊόντα. Τα τελευταία ειδικά είναι πολύ σημαντικά όταν μπαίνεις σε ένα νέο σπίτι, καθώς θα πρέπει να καθαρίσεις το μπάνιο σχολιστικά, πριν να είναι έτοιμο για χρήση.

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού, αφού είναι ο χώρος όπου χαλαρώνεις και περνάς χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Οπότε, είναι σημαντικό το σαλόνι σου να είναι διαμορφωμένο με λειτουργικό τρόπο και να αντανακλά την προσωπική σου αισθητική. Ιδανικά, δεν θα πρέπει να αγοράσεις πολλά έπιπλα προτού μπεις στο καινούργιο σπίτι, γιατί αυτό μπορεί να δυσκολέψει πολύ τη μετακόμιση. Καλό είναι να έχεις ήδη τα βασικά και να πάρεις τα υπόλοιπα, αφού εγκατασταθείς. Έτσι, και θα γλυτώσεις την επιπλέον ταλαιπωρία και θα έχεις την ευκαιρία να δεις ποιές είναι οι ανάγκες του χώρου.

Τα βασικά που χρειάζεται να έχει ένα σαλόνι είναι: τραπεζάκι σαλονιού, έπιπλο τηλεόρασης, καναπές, τηλεόραση, καλώδιο τηλεόρασης, και σύνδεση στο internet, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς σειρές και ταινίες στις αγαπημένες σου πλατφόρμες. Έπειτα, σύμφωνα με τις ανάγκες σου, μπορείς να εμπλουτίσεις το χώρο και με άλλα αντικείμενα, όπως μια πολυθρόνα, μια λάμπα, χαλιά, και διακοσμητικά.

Κρεβατοκάμαρα

Ένα ακόμη δωμάτιο που θα πρέπει να εξοπλίσεις στο νέο σου σπίτι, ώστε να γίνει σπιτικό, είναι η κρεβατοκάμαρα. Η κρεβατοκάμαρα είναι ίσως το πιο σημαντικό δωμάτιο του σπιτιού, αφού εκεί ξεκινάς και τελειώνεις τη μέρα σου. Θέλεις να είναι ένας χώρος που αποπνέει ηρεμία και δεν είναι φορτωμένος με πολλά πράγματα.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα πρέπει να φροντίσεις για το βασικό εξοπλισμό της κρεβατοκάμαρας. Αυτός περιλαμβάνει: κρεβάτι, σεντόνια και κουβέρτες, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες, κομοδίνα, λάμπες, ντουλάπα, κουρτίνες, ράφια και κρεμάστρες για τα ρούχα. Όπως και με το σαλόνι, έτσι και με την κρεβατοκάμαρα, θα είσαι σε καλύτερη θέση να εντοπίσεις τις ανάγκες του χώρου, αφού εγκατασταθείς σε αυτόν. Οπότε, μπορείς να αφήσεις τα διάφορα διακοσμητικά, τις ταπετσαρίες, τους καθρέφτες και τα μικροέπιπλα για αργότερα!

Ο εξοπλισμός ενός νέου σπιτιού μπορεί να μοιάζει βουνό στην αρχή, όμως -πίστεψέ μας- με την κατάλληλη οργάνωση και με πολλή υπομονή, όλα γίνονται πιο εύκολα!

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.