Πάντα θέλατε να δοκιμάσετε να ψήσετε αγκινάρες, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να τις μαγειρέψετε; Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
Συστατικά:
- 4 αγκινάρες
- 1/2 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
- Ξεπλύνετε τις αγκινάρες κάτω από τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα. Κόψτε το πάνω τέταρτο των αγκινάρων και κόψτε το στέλεχος, ώστε να μπορούν να κάθονται επίπεδη σε ένα ταψί.
- Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να κόψετε τις αιχμηρές άκρες των φύλλων της αγκινάρας.
- Πιέστε το χυμό λεμονιού πάνω από τις κομμένες άκρες και τυχόν εκτεθειμένα μέρη των αγκινάρων.
- Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
- Απλώστε το μείγμα μπαχαρικών σε όλες τις αγκινάρες, φροντίζοντας να μπει λίγη ανάμεσα στα φύλλα.
- Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα ταψί και ψήστε για 45 έως 50 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα και η σάρκα να είναι τρυφερή.
- Σερβίρετε τις ψητές αγκινάρες με μια πλευρά λιωμένου βουτύρου, σκόρδο aioli ή την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ.
Απολαύστε τις λαχταριστές ψητές αγκινάρες σας!