Τα αποξηραμένα φρούτα μουσκεύονται όλη τη νύχτα σε τσάι Earl Grey. Μετά από αυτό, είναι μια γρήγορη δουλειά και μερικές ώρες αργότερα, voila, το τέλειο καρβέλι τσαγιού.
Συστατικά
- 175gr σταφίδες
- 175gr σουλτανίνες
- 300ml ισχυρό ζεστό τσάι Earl Grey
- 275gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 225gr ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
- 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο
- βούτυρο, για άλειμμα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
Μέθοδος
- Βάζουμε τα φραγκοστάφυλα και τις σουλτανίνες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ζεστό τσάι. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μουλιάσει όλο το βράδυ για να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150C/130C Ανεμιστήρα. Λαδώνουμε μια φόρμα 900 γρ. και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αβγό στο μπολ με τα μουλιασμένα φρούτα (αν περισσεύουν λίγο τα υγρά είναι εντάξει) και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε ένα κουτάλι στην προετοιμασμένη φόρμα και ισοπεδώστε την κορυφή. Ψήστε για 1¾ ώρα ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να σφίξει στην αφή, αλλά ελέγξτε το μετά από 1¼ ώρα για να δείτε πώς είναι. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ και αφαιρούμε το χαρτί. Για το σερβίρισμα κόβουμε σε αρκετά χοντρές φέτες και αλείφουμε με βούτυρο για να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!