Με τα ενοίκια στα ύψη, οι φοιτητές πλέον επιλέγουν να μένουν σε πλωτά κοντέινερ!

0

Τα ξέρετε τι γίνεται κάθε Σεπτέμβριο. Οι φοιτητές φτάνουν στη μεγάλη πόλη με όνειρα να μείνουν κάπου όμορφα και άνετα, αλλά πολύ συχνά αναγκάζονται να στριμωχτούν σε σκοτεινές γκαρσονιέρες πληρώνοντας ουκ ολίγα. Το πρόβλημα είναι το ίδιο σε κάθε μεγαλούπολη της Ευρώπης. Στην Δανία για παράδειγμα χρειάζονται 40.000 κρεβάτια για τον φοιτητικό κόσμο και με τα ενοίκια να έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια, η εξασφάλιση κατοικίας αποτελεί ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τον φοιτητόκοσμο.

Ο Kim Loudrup εντόπισε γρήγορα το πρόβλημα και αποφάσισε να αναλάβει δράση με το project του Urban Rigger. Στην ουσία πρόκειται για μία ιδέα να μετατοπιστούν οι φοιτητές σε πλωτά δωμάτια, που τα αποτελούν ειδικά κοντέιντερ που κατασκευάζονται στην Πολωνία. Το πρώτο πείραμα έγινε με επιτυχία στην Κοπέγχάγη, σημειώστε μία από τις 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο. Σ’ αυτό το σύμπλεγμα των κοντέινερ όπου μπορείς να έχεις δική σου κρεβατοκάμαρα και μπάνιο, και κοινή την κουζίνα και τους υπόλοιπους χώρους, το ενοίκιο φτάνει ται 600 δολάρια το μήνα. Κάθε «μονάδα» μπορεί να φιλοξενήσει 12 φοιτητές και διαθέτει μπάρμπεκιου, χώρο πλύσης και ένα υπέροχο deck απ΄ όπου μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου. Τα μεγάλα του παράθυρα προσφέρουν άπλετη θέα, ενώ τα ηλιακά panels εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια.

Το συγκεκριμένο project εκτός από το πόσο χρήσιμο και λειτουργικό μπορεί να αποδειχθεί για τους φοιτητές του μέλλοντος, είναι κάτι για το οποίο υπάρχει σκέψη να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερη κλίμακα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και του υπόλοιπου κόσμου ή ίσως εκείνων που απλά προτιμούν αυτή τη λύση από ένα διαμέρισμα στην πόλη.

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.