Φτιάξαμε το σκαμπώ απο ρόδα αυτοκινήτου και σας λέμε όλη την αλήθεια!

0
Εμφάνιση 2 από 3

Από πού θα προμηθευτείτε τα απαραίτητα – Προετοιμασία:

Αρχικά, προφανώς, θα χρειαστείτε μία ρόδα αυτοκινήτου. Είναι εύκολο να βρείτε, αρκεί να επισκεφθείτε κάποιο συνεργείο αυτοκινήτων ή βουλκανιζατέρ. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ρόδα από 16άρα ζάντα, διαστάσεων 225/75.

Έπειτα, χρειάζεστε σχοινί. Σχοινί τύπου σιζάλ. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Επικοινωνήσαμε με διάφορες εταιρείες και τους ζητούσαμε σχοινί σιζάλ 60 μέτρα 1,5 cm πάχους αλλά, το σχοινί αυτό, όπως ενημερωθήκαμε, πωλείται με το κιλό σε κουλούρες 220 m, η τιμή του δε κυμαίνεται από 3,55 €/kg + Φ.Π.Α. 23% έως 4,60 €/kg + Φ.Π.Α. 23%. Καταφέραμε και υπολογίσαμε ότι 1 kg σχοινί είναι περίπου 5,5 – 6,5 m ανάλογως το πάχος του σχοινιού. Εν τέλει, βρήκαμε σε μαγαζιά λιανικής πωλήσεως στο Γέρακα και στο Μοναστηράκι με 1,00 € – 1,20 €/ m + Φ.Π.Α. 23% (σχοινί πάχους 1 cm, το οποίο και χρησιμοποιήσαμε).

Αντί σχοινί τύπου σιζάλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχοινί Γιούτας, το οποίο είναι παρόμοιο και πιο οικονομικό αλλά με πιό τραχιά υφή. Στην επόμενη σελίδα θα δείτε βήμα προς βήμα φωτογραφίες από την κατασκευή του σκαμπώ!

 

Εμφάνιση 2 από 3
Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.