Φτιάξε αρωματικά κεριά μόνη σου!

0

Τα αρωματικά κεριά είναι εθισμός και ποτέ δεν καίγονται ολόκληρα γιατί όλο και μια νέα μυρωδιά μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και ανάβουμε. Κάπως έτσι μαζεύουμε μισο-χρησιμοποιημένα αρωματικά κεριά. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είναι και πολύ οικονομικό να αγοράζουμε καινούργια αρωματικά κεριά, γιατί ειδικά τα μεγαλύτερα είναι αρκετά ακριβά. Μπορούμε όμως να τα φτιάξουμε μόνες μας με πολύ λίγα υλικά και πολύ εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε παρακάτω τι χρειάζεστε για να φτιάξετε τα αρωματικά σας κεριά μόνες σας.

Τι θα χρειαστείς:

 • Απλό κερί σε κομμάτια
 • Γυάλινα βάζα ανθεκτικά στη θερμότητα
 • Διπλό δοχείο λέβητα
 • Σπάτουλα σιλικόνης
 • Αιθέρια έλαια
 • Φιτίλι κεριών
 • Συσκευή κεντραρίσματος φυτιλιού ή ξυλάκια
 • Ψαλιδάκι με φυτίλι

Εκτέλεση:

 1. Προετοίμασε τα βάζα σου. Θα πρέπει να είναι ανθεκτικά στη θερμότητα. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο βάζο από παλιότερο κερί που μπορεί να έχεις. Βγάλε το παλιό κερί, πλύνε το βάζο και αφού στεγνώσει καλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
 2. Γέμισε το δοχείο σου με νιφάδες κεριού μέχρι εκεί που θέλεις να ξεκινάει η επιφάνεια του κεριού. Ρίξε τις νιφάδες σε μια κατσαρόλα και μέτρα ξανά την ίδια ποσότητα. Επειδή οι νιφάδες λιώνουν και πέφτει ο όγκος, θα χρειαστείτε νιφάδες δύο δοχείων για κάθε 1 κερί.
 3. Λιώσε το κερί και πρόσθεσε τα αιθέρια έλαια. Λιώσε το κερί σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει τελείως το κερί, προσθέστε 10-20 σταγόνες αιθέριων ελαίων στο μείγμα. Πχ σταγόνες λεβάντας και βανίλιας με τις αναλογίες όπως σας αρέσουν.
 4. Βάλε το φυτίλι και ρίξε το κερί. Πριν ρίξεις το κερί, θα χρειαστεί να συνδέσεις το φυτίλι στο κάτω μέρος του δοχείου. Κάθε φυτίλι πρέπει να συνοδεύεται από ένα επίπεδο μεταλλικό πάτο. Βούτηξε το μεταλλικό μέρος στο λιωμένο κερί και τοποθέτησέ το στο κέντρο του πάτου του βάζου. Κράτησέ το στη θέση του μέχρι να σκληρύνει το κερί και το φυτίλι να σηκωθεί μόνο του. Στη συνέχεια, προσθέστε το λιωμένο κερί. Εάν το φυτίλι ξεκολλήσει από το κάτω μέρος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή κεντραρίσματος του φυτιλιού από το κιτ για να το κρατήσεις στη θέση του. Με αυτόν τον τρόπο, το φυτίλι θα βρίσκεται στο κέντρο του κεριού μόλις σκληρύνει το κερί.
 5. Αφήστε το να στερεοποιηθεί. Θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να σκληρύνει ξανά το κερί, οπότε άφησέ τα όλη τη νύχτα. Όταν το κερί έχει «δέσει» τελείως, θα πρέπει να κόψεις το φυτίλι. Πρέπει πάντα να κόβεις το φυτίλι οποιουδήποτε κεριού πριν το κάψεις, ακόμα και σε αυτά που έχεις αγοράσει από κατάστημα! Μπορείς να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι. Το κερί σου είναι έτοιμο να καεί.

Εκτός από το γεγονός ότι θα κάνεις κάτι δημιουργικό, αν το δεις ως χόμπι, εκτός από το ότι θα κάνεις οικονομία αφού δεν θα αγοράζεις πια κεριά, είναι και η τέλεια λύση για δώρο γενεθλίων, Χριστουγέννων κτλ. έχοντας μεγάλη αξία αφού θα είναι κάτι χειροποίητο από σένα.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.