Φυτά και αλλεργίες: Ποια φυτά να αποφύγεις να βάλεις στο μπαλκόνι σου!

0

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και ο ήλιος αρχίζει να λάμπει, πολλοί από εμάς ανυπομονούμε να αρχίσουμε να φυτεύουμε και να στολίζουμε τα μπαλκόνια μας. Ωστόσο, εάν υποφέρετε από αλλεργίες, είναι σημαντικό να προσέχετε τα φυτά που επιλέγετε να βάλετε στο μπαλκόνι σας. Μερικά φυτά είναι πιο αλλεργιογόνα από άλλα και μπορούν να επιδεινώσουν συμπτώματα όπως φτέρνισμα, καταρροή και φαγούρα στα μάτια. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε ποια φυτά πρέπει να αποφύγετε να βάλετε στο μπαλκόνι σας εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες.

Αμβροσία

Η αμβροσία είναι ένα από τα πιο διαβόητα φυτά για την πρόκληση αλλεργιών. Η γύρη του μπορεί να ταξιδέψει για μίλια και είναι ένα κοινό έναυσμα για συμπτώματα αλλεργικού πυρετού. Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το φυτό εντελώς.

Χόρτα

Τα χόρτα είναι ένα άλλο κοινό αλλεργιογόνο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως φτέρνισμα και φαγούρα στα μάτια. Αν και είναι απίθανο να φυτρώσετε πραγματικά γρασίδι στο μπαλκόνι σας, να έχετε υπόψη σας τυχόν διακοσμητικά χόρτα που μπορεί να σκέφτεστε.

Ορισμένα δέντρα

Μερικά δέντρα είναι πιο αλλεργιογόνα από άλλα. Οι βελανιδιές, για παράδειγμα, μπορούν να παράγουν μεγάλες ποσότητες γύρης που μπορεί να πυροδοτήσουν συμπτώματα αλλεργίας. Άλλα δέντρα που πρέπει να αποφύγετε είναι ο κέδρος, η σημύδα και η φτελιά.

Ορισμένα λουλούδια

Τα λουλούδια είναι μια κοινή προσθήκη στα μπαλκόνια, αλλά δεν δημιουργούνται όλα τα λουλούδια ίσα όταν πρόκειται για αλλεργιογόνα. Αποφύγετε λουλούδια όπως τα χρυσάνθεμα, οι μαργαρίτες και οι ηλίανθοι, καθώς όλα αυτά μπορούν να παράγουν γύρη που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα αλλεργίας.

Τα δέντρα Ficus είναι δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά μπορούν επίσης να αποτελέσουν πρόβλημα για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Τα φύλλα τους μπορούν να παράγουν ένα χυμό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και η γύρη τους μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα αλλεργίας.

Αν ψάχνετε για φυτά φιλικά προς τις αλλεργίες για να βάλετε στο μπαλκόνι σας, σκεφτείτε επιλογές όπως παχύφυτα, φτέρες και βότανα όπως βασιλικός και μέντα. Αυτά τα φυτά είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν συμπτώματα αλλεργίας. Θυμηθείτε επίσης να καθαρίζετε τακτικά το μπαλκόνι σας για να απομακρύνετε τυχόν γύρη ή άλλα αλλεργιογόνα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί.

 

Share it!

Τα Σχόλια είναι κλειστά.